avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune

Buna ziua!Cu deosebit respect , va solicit ajutorul in urmatoarea problema:
-Exista un titlu de proprietate emis in anul 1995, prin care o suprafata de 2 ha si jumatate este primita in proprietate de catre cetatenii A, B, C si D in calitate de mostenitori ai defunctului X.
-Cetatenii A,B,C si D sunt in prezent decedati.
-Cetateanul A a fost tatal meu, care a avut 7 copii.Noi , copiii lui A am facut succesiunea si avem un certificat care atesta ca suntem mostenitorii lui A.
-Cetateanul B are o fiica, care are si ea succesiunea facuta dupa B.
-Cetateanul C are si el un fiu , care are si el succesiunea facuta dupa C.
-Cetateanul D , nu a avut copii.Nepotii de frate i-au vandut casa fara formalitati( cu chitanta de mana).Ei nu au dezbatut succesiunea dupa D si nici nu au intrat in posesia vreunei suprafete de teren din cele 2 ha si jumatate, aflate in indiviziune.
Intrebari:
1. Eu doresc iesirea din indiviziune cu privire la acest T.P./1995.Pot eu sa deschid un proces de partaj singura in calitate de mostenitoare a lui A?Sau este necesar ca acest proces sa fie pornit de toti cei 7 mostenitori ai lui A?
2.Daca voi porni singura procesul de partaj, suprafata imi va fi doar mie atribuita sau tuturor mostenitorilor lui A-respectiv celor 7 copii?
3.Este nevoie sa depun la dosar succesiunea dupa X?Pentru ca eu nu stiu daca s-a facut sau nu succesiune.Ceea ce este clar este ca A,B, C si D sunt mostenitorii lui X- au fost copii lui si asta scrie pe T.P..Eu am doar T.P..
4.Cum procedez cu cetateanul D, dupa care nu s-a facut succesiune?Pe cine chem in judecata?Nepotii nu au un act care sa dovedeasca faptul ca sunt mostenitorii legali ai lui D si nici nu au treaba cu aceste terenuri din acest titlu.Unul dintre nepoti mi-a zis ca el poate sa declare ca nu a stapanit nici o suprafata de teren din acest titlu si ca este de acord ca aceste suprafete sa se imparta intre mostenitorii lui A,B, si C.In fapt, acesta este adevarul -suprafetele fiind impartite doar intre mostenitorii lui A,B,C.
5.Care sunt documentele pe care ar trebui sa le am la deschiderea acestui dosar si care ar fi costurile cu aproximatie?
Va multumesc, anticipat si va rog sa ma ajutati cu un sfat, pentru ca sunt foarte multe persoane implicate in acest caz si este foarte greu de ajuns la o intelegere.
Cel mai recent răspuns: stancuta41 , utilizator 19:42, 8 Februarie 2011
Verificati intai daca s-a facut succesiunea dupa X, verificarea se face la Camera Notarilor Publici din judetul unde a avut ultimul domiciliu.
In cazul in care nu s-a facut succesiunea, cererea dvs va avea ca obiect - partaj succesoral al lui X si iesire din indiviziune. Indicati ca mostenitori ai defuntului pe A B C D,(pentru cei decedati indicati mostenitorii). Vor avea calitatea de parati - cei 6 frati, fiica lui B, fiul lui C.
In privinta lui D este important daca decesul acestuia a fost anterior sau ulterior decesului lui X.
Puteti formula singura aceasta cerere, fara cei 6 frati.
Suprafata ce va fi atribuita va fi corespunzator cotei de proprietate ce va revine. Masa succesorala se imparte intai la cei 4 mostenitori A B C D, iar apoi in cazul dvs. cota lui A se imparte la 7.
Aveti nevoie de actele de stare civila ale tuturor celor implicati - certificate de nastere, certificate de deces, certificate de mostenitor. In cazul in care nu le detineti pe toate, indicati in cerere persoana care le detine si solicitati ca aceasta sa le depuna.

.
In primul rand , tin sa va multumesc respectuos doamna avocat.
Decesul lui D, a avut loc dupa decesul lui X care ii era tata.
Ar fi oare posibil, tinand cont ca nepotii lui D nu au dezbatut succesiunea ,sa obtin de la Primarie o sesizare de deschidere a procedurii succesorale de pe urma lui D ,pe cale notariala( in care vor fi prevazuti mostenitorii lui D), de care sa ma folosesc in instanta pentru ca nepotii lui D , sa dea o declaratie valabila ca nu doresc teren de pe acest T.P.? Altfel instanta nu ar sti cine sunt mostenitorii lui D si nici nu ar partaja terenurile fara a sti ceva si de mostenitorii lui D-ma gandesc ca degeaba s-au impartit aceste terenuri in fapt intre mostenitorii lui A,B.C daca nepotii lui D, nu recunosc in fata instantei acest fapt.
primaria nu are competenta sa elibereze un asemenea inscris pe care dvs il doriti. e obligatia dvs sa aflati numele mostenitorilor si sa ii actionati in instanta.
Va multumesc!
Daca nu-i cunosc pe toti, va fi suficient sa chem doar unul?
Acea sesizare pentru deschiderea succesiunii, la care m-am referit mai sus, este anexa 24, pe care mie mi-a eliberat-o primaria atunci cand m-am dus la notariat pentru dezbaterea succesiunii dupa tata.(cetateanul A).De fapt notarul m-a trimis la primarie sa iau aceasta anexa 24.
Daca gresesc sau nu am inteles eu bine, imi cer scuze!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Continut tranzactie stancu  georgeta stancu georgeta Buna seara! Am si eu o intrebare la care , va rog respectuos ,sa-mi dati un raspuns: Dinca Ion si Dinca Marin suntem frati.Am mostenit ... (vezi toată discuția)
Masa succesorala-partaj Pavel simona felicia Pavel simona felicia Buna ziua. In urma decesului tatalui sunt 7 mostenitori. S-a facut masa succesorala ( casa de locuit si terenul aferent+7parcele de teren),si acum urmeaza ... (vezi toată discuția)
Succesiune-mai multi mostenitori miris miris Buna ziua, Bunicii mei au avut 7 copii. - Mama (fiica bunicilor) a murit acum 14 ani, bunica a murit acum 5 ani fara a se deschide succesiune. Anul trecut ... (vezi toată discuția)