avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca doi mostenitori care fac cererea de iesire din indiviziune pentru o suprafata pe care este cultivata vita- de -vie, pusa de catre tatal celor doi mostenitori care fac aceasta cerere, ulterior acesta decedand, ei venind la succesiune cu sora acestuia dupa moartea bunicilor, avand drept la jumatate din suprafata iar al treilea mostenitor, fata de care vor sa iasa din indiviziune, detine cealalta jumatate. Mentionez ca in urma masuratorilor, suprafata cu via va fi numai pe jumatate din teren. Proba cu martori este concludenta?
Cel mai recent răspuns: gabrian , utilizator 12:54, 22 Octombrie 2012
Buna ziua,
cu martori puteti sa dovediti situatia de fapt. Ar putea sa fie relevanta aceasta proba cu privire la dovedirea eventualelor datorii ale mostenirii fata de unul dintre comostenitori.

Avocat Costi Boncu
inteleg ca noi fratii putem cere doar despagubiri cu privire la cheltuielile care au foast facute de catre tatal nostru si ca nu putem ramane unici proprietari pe terenul cu via?
Multumesc
am uitat sa mentionez ca cel de-al treilea mostenitor, care are drept la jumatate, a vrut sa vanda acest teren, cumparatorul chemandu-ne in instanta pentru a se da o hotarare judecatoreasca care sa tina loc de vanzare-cumparare, vanzare cu care ceilalti doi nu sunt de acord. Nu se subintelege ca nu are nevoie de terenul cu vie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Când se prescrie o datorie kennya kennya Buna ziua As dori sa stiu când se prescrie dreptul de a mi solicita despăgubiri pt o plantație cu vita de vie.In data când am cumpărat terenul ,în urma ... (vezi toată discuția)
Neplata impozitului duce la pierderea terenului? mariapopescu mariapopescu In 1994 a fost eliberat un titlu de proprietate pentru un teren pe numele mamei tatalui meu,decedata cu mult timp in urma. In calitate de mostenitori ... (vezi toată discuția)
Amortizare cost plantatie vita de vie mirceani mirceani Am un teren cu vita de vie mostenit, pe care vreau sa-l vand, pe cat posibil la un pret apropiat de pretul pietii in zona respectiva. Problema este ca aceasta ... (vezi toată discuția)