In 1994 a fost eliberat un titlu de proprietate pentru un teren pe numele mamei tatalui meu,decedata cu mult timp in urma.
In calitate de mostenitori mentionati in titlu sunt doua persoane:tatal meu,ca fiu si o nepoata de-a decedatei.
Din 1994 terenul tatalui la comun cu nepoata a fost trecut in rol pe numele nepoatei impreuna cu alte terenuri doar ale ei ,astfel ca nepoata apare ca singura platitoare de impozit,desi anual tatal meu i-a dat jumatate din ce zicea dansa ca a platit pentru teren,insa fara sa existe vreo dovada scrisa.
Acum pretinde ca din terenul al comun cu tatal partea de intravilan este doar a ei,ca e o vie in paragina dar pusa de parintii ei dupa tata
Ce am de facut pentru a reglemnta situatia?Sa merg la primarie acolo si sa platesc retroractiv impozitul pentru partea lui tata de teren?
E posibil la iesirea din indiviziune sa -si opreasca partea de intravilan si tatei sa-i lase terenl agricol,fara valoare? Are dreptul sa-si aleaga.daca in tilul de proprietate sunt mentionati amandoi si terenul este la comun,.atat via cat si terenul agricol? Faptul ca anual doar ea a platit impozitul la primarie pe partea de teren cu vie ii da dreptul sa-l acapareze la iesirea din indiviziune? Tata nu a primit niciodata vreo instiintare acasa ,terenul fiind pe rol la ea.
pe titlul de proprietate, apar tatal dv si nepoata. impozitul a fost platit. Plata impozitului nu afecteaza dreptul de proprietate, cota parte ce va fi stabilita la iesierea din indiviziune. Pentru a iesi din aceasta situatie confuza ar trebui sa faceti demersurile pentru iesirea din indiviziune. Fiecare mostenitor are dreptul la cote egale din fiecare lot de teren.
Daca nepoata va face discutiuni, acestea nu se vor putea limita decat la cuantumul impozitului platiti de dansa.
Se poate demonstra in instanta, cu martori (sanse reduse) ca tatal dv a participat cu bani la plata impozitului
Raspunsul dvs m-a bucurat.:) Daca aduce martori ca acum 30 de ani pe terenul intravilan au pus vie parintii dupa tatal ei si ca de aceea e mai in drept decat tatal meu sa-l acapareze la iesirea din indiviziune,are vreo sansa? Poate invoca uzucapiunea,ca doar ea s-a ocupat de acel teren? Nu locuieste in comuna in care se afla terenul cu vie si din cate mi-a zis nici nu mai e vie, totule in paragina.
Rugaminte solutie
dulcetica
In 1994 tatal meu inscrie in titlul de proprietate o parcela intravilan ,care ar fi trebuit inscrisa la o mostenire comuna,renuntand la intravilanul personal, ... (vezi toată discuția)