In 1994 tatal meu inscrie in titlul de proprietate o parcela intravilan ,care ar fi trebuit inscrisa la o mostenire comuna,renuntand la intravilanul personal, in favoarea unuialt frate.In anul 2002 tatal decedeaza si mostenirea revine integral mamei mele ,deoarece copiii nu accepta succesiunea. In anul 2008 mama instraineaza acest intravilan cu suma de 30 mil lei vechi.In toata perioada din 1994 pina in 2008 ,taxele si impozitele aferente acestui teren sint achitate de tatal ,respectiv dupa deces ,de mama,fiind inregistrati fiscal si la rol.In anul 2011, o sora a tatalui ,spune ca are mostenire 800 mp din acest teren ,care acum e instrainat.Pina in acest an nu a manifestat nici un interes fata de acest teren,putind sa constate ca acea suprafata nu e trecuta pe titlul comun,emis in 1997,titlu pe care figureaza si ea.
Puteti va rog sa-mi dati o sugestie referitor la rezolvarea acestui impas?Acest teren acum este dezmembrat in 3 si exista constructii.Sora tatalui refuza o rezolvare pe cale amiabila si ar dori anularea titlului si a actelor succesive.E posibil?Banui ca nu a achitat in aceasta perioada impozit pe acest teren ,deoarece primaria nu ar impozita 2 persoane pe acelasi imobil?!
Ce se poate intimpla teoretic?
inteleg ca avei o mostenire..?
apoi ca parte din ea a fost vanduta...cu acte in regula
cred ca trebuie o iesire din indiviziune...si daca lotul mamei dvs cade in lotul ei astfel impartit se confirma vanzarea iar daca nu, nu
e vb de o conditie rezolutorie sub care vanzarea a fost facuta..
zic si eu...:sorry:
Un imobil a fost instrainat integral,reprezentind o sup de aprox 4100 mp ,in conditiile mentionate mai sus si ulterior vinzarii vine o ruda care spune ca avea certificat de mostenire pe o 800 mp din acest imobil.Nu se pune problema iesirii din indiviziune ,deoarece tatal meu trecuse acest teren pe titlul lui de proprietate ,desi ar fi trebuit sa fie inscris pe un alt titlu de mostenire.Asa cum am spus, acum 18 ani acest teren a fost trecut pe titlu ,detinut 9 ani de tata ,apoi inca 6 ani de mama si apoi vindut integral.
Ruda are acest certificat de mostenitor de prin 1980 ...acum ce se poate face,ca terenul e vindut?Exista sansa in instanta sa anuleze titlul si toate actele succesive?
Mostenire
ContSters135021
Buna ziua.Eu si cu mama mea locuim intr-o casa construita de tatal meu cu autorizatiea in 1970.Este construita pe un teren intravilan de 4000mp.,are 26 ml ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate
Poppy
Salut !
Ma numesc Bogdan, sunt din Braila si am marea rugaminte sa-mi impartasiti din experienta dvs. pentru urmatorul caz.
Dupa decesul mamei mele ... (vezi toată discuția)