Am mostenit un teren 3 insi, eu sora mea si o matusa. La impartirea mostenirii s`a folosit titlul de proprietate al bunicului si s`a impartit mostenirea in 2 (matusa 50% iar eu si sora mea in total 50%).
Am primit azi o citatie pentru iesirea din indiviziune pe numele meu si a surorii mele. Anexat acestei citatie este contractul de vanzare-cumparare al terenului pe care matusa l`a vandut. Problema e ca ea nu a vandut doar partea ei, ci toata suprafata, folosindu`se de acel titlu de proprietate, care dupa cum consider eu nu mai era valabil, din moment ce dupa impartirea mostenirii fiecare am obtinut un titlu separat de proprietate. Pe contract apare doar semnatura ei si a celor 3 cumparatori (nu prea inteleg de ce nu a vandut unui singur). Ce ar trebui sa fac in acest caz, sa inteleg ca trebuie sa`mi iau avocat, pot sa ma prezint fara avocat doar cu titlurile de proprietate?
Eu va sfatuiesc sa angajati avocat, dar mai ales sa cereti pe cale de cerere recconventionala, anularea actului de vanzare si a titlului de proprietate despre care faceti vorbire.
Daca ati mostenit cotele parti despre care ati scris, cosider ca aveti in acest sens certificat de mostenitor. Ca urmare, trebuia sa va intabulati acest drept de proprietate dobandit prin mostenire, in cartea funciara cu cotele pentru fiecare dintre cei trei mostenitori. . Matusa dvs nu putea sa vanda decat dreptul ei de 50% din teren. Pentru ca ea, sau cumparatorul terenului , sa se separe de dvs. trebuie sa ceara iesirea din indiviziune.
Consultati/va cu un avocat, pentru a vedea actele de mostenire, inscrierea in cartea funciara daca este, precum si actiunea de chemare in judecata.
Am vorbit cu primaria de unde apartine terenul, a vandut doar partea ei, restul terenului e inca pe numele nostru, ei mi`au spus ca in contract apare toata suprafata pentru ca eu trebuie sa platesc o taxa de iesire din diviziune, care daca se hotaraste in instanta e mai mica decat daca as plati`o la un notar public. Este doar parerea celor de acolo, as vrea sa stiu inainte sa platesc un avocat, pot cere apoi sa`mi plateasca ei cheltuielile de judecata si tot ce ma mai costa aditional pentru toata treaba asta? Sau pur si simplu pot achita acea taxa de iesire din indiviziune si sa scap fara judecata si alte complicatii de genu?
In citatie motivele actiunii sunt:
In fapt
Prin cererea adresata comisiei de stabilire a dreptului de proprietate ne-a fost reconstituit dreptul de proprietate asupra suprafetei de 5ha situata in...,devenind proprietar indivizar cu paratii, prin cumparara conform contractului de vanzare-cumparare nr.
Paratii refuza sa puna capat indiviziunii prin buna invoiala.
Ideea e ca pe noi nu ne-a anuntat nimeni in legatura cu asta, nu ne-a spus nimeni trebuie sa platiti taxa asta, pur si simplu ne-am trezit cu citatia.
"Am primit azi o citatie pentru iesirea din indiviziune pe numele meu si a surorii mele. Anexat acestei citatie este contractul de vanzare-cumparare al terenului pe care matusa l`a vandut. Problema e ca ea nu a vandut doar partea ei, ci toata suprafata, folosindu`se de acel titlu de proprietate, care dupa cum consider eu nu mai era valabil, din moment ce dupa impartirea mostenirii fiecare am obtinut un titlu separat de proprietate"
************************************
Daca reclamantii nu au respectat procedura medierii asa cum prevede Lg. 202/2010, actiunea va fi respinsa de instanta, inainte de a se ajunge la fond.
Titlu de proprietate
magico
Am o casa impreuna cu sora de la bunici care au murit ,obtinuta prin contract de vanzare cumparare cu banii primiti ,dar pe pamantul care il aveau la rol nu ... (vezi toată discuția)