Am obtinut in instanta o hotarare definitiva si inrevocabila prin care sunt declarat unicul mostenitor legal al defunctului meu tata si este anulat certificatul de mostenitor pe care l-au obtinut in urma declaratiilor mincinoase matusile mele ( au declarat ca tata nu are mostenitori ) INTREBARE : ANULAREA CERTIFICATULUI DE MOSTENITOR DUCE SI LA ANULAREA DOCUMENTELOR INTOCMITE IN BAZA ACESTUIA ( Certificatul de mostenitor fals )??? E vorba de vanzarea unor terenuri - contracte de vanzare cumparare.
În principiu, da, însă ar fi fost bine dacă aţi fi cerut acest lucru pe calea acţiunii în anulare, şi dacă aţi fi chemat în judecată pe terţii dobânditori, astfel încât hotărârea să le fie opozabilă.
Acum, va trebui să cereţi constatarea nulităţii respectivelor contracte pe cale separată.
Sa inteleg ca avocatul meu care s-a ocupat de procesul anularii acelui certificat si obtinerii certificatului meu, a "omis" sa-mi recomande acest lucru care inteleg acum , este o procedura normala si din moment ce acest avocat cunostea obiectul mostenirii si faptul ca aceste terenuri au fost instrainate fara drept ????? Am ajuns acum in faza in care am iesit din indiviziune cu terenurile extravilane care nu au fost instrainate, dar aceste terenuri sant pe acelasi Titlu de Propritate cu terenurile intravilane care au fost instrainate, in lipsa mea ( am avut un contract in strainatate, avocatii paratelor ( matusilor ) au cerut disjungerea si au scos de la iesire din indiviziune terenul intravilan ( avocatul meu nu a intervenit - sau nici nu a fost prezent ) ideia este ca mia adus la cunostinta acest lucru ( ca s-a disjuns ) abia in ultima luna dar a omis sa ma informeze ca se prescrie aceasta disjungere si nu voi mai putea cere sa ne judecam si pentru acest teren!!! ???? Acum am ramas in pronuntare, avem solutia si asteptam sa se redacteze si sa primim hotararile.
INTREBARE: Cum este posibil sa iesi din indiviziune doar cu o parte din terenurile trecute pe un titlu de propietate si sa ramai in indiviziune cu alt teren???
SI:- Ce sanse mai am sa pot cere cumva sa mi se restituie si partea mea din terenul intravilan, in natura sau evaluata la valoare , in bani.
Rugaminte solutie
dulcetica
In 1994 tatal meu inscrie in titlul de proprietate o parcela intravilan ,care ar fi trebuit inscrisa la o mostenire comuna,renuntand la intravilanul personal, ... (vezi toată discuția)