Buna seara.
Am primit azi o citatie,sotul cere revocarea ordinului de protectie de la 6 luni la 3 luni,sa contacteze copiii,etc Ce pot face,au trecut doar 2 luni,gravitatea faptelor comise este valabilă,nu? Invoca ca are un ctr la un psiholog,ca a respectat ordinul de protectie,ca lipsa copiilor il afecteaza. Ma puteti ajuta,pe ce sa ma axez cand ma voi duce la jud pe 29,sa ramana valabilitatea de 6 luni? Avocata are niste probleme de sanatate si nu pot lua leg cu ea. Sa fac o adresa către judecătorie,dar nu stiu pe ce sa pun accentul,cum sa prezint faptul ca violentele comise sunt f grave si au trecut doar 2 luni. Va multumesc anticipat.
Liliana Gradinaru a scris:
Parerea mea este sa lasati penalul in voia sortii si sa va axati pe copii. Este nevoie de asistenta psihologica, de o evaluare, apelati la asistenta sociala de la primarie daca aveti. este important. In plus, aceasta va poate ajuta si in obtinerea exercitarii singure a autoritatii parintesti.
Vorbiti cu copiii, vedeti daca le e frica, de ce le e frica, explicati-le gestul tatalui ca sa aiba impact psihologic traumatizant cat mai mic.
In privinta unui eventual program de vizita, asta vedeti la momentul la care se va pune problema. De principiu, vizitele sunt interzise cat timp actioneaza ordinul de protectie, ulterior putandu-se trece la vizite scurte si mereu conditionate de cum a decurs vizita anterioara. Pe partea aceasta va trebuie un avocat (cel actual cunoaste deja cauza) care sa faca o serie de notificari in functie de cum evolueaza situatia. Nu sunteti in situatia de mai sus, in care parintele nu a fost agresiv cu copiii, din contra.