avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara. Sunt mama a 3 copii,insarcinata cu al ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara. Sunt mama a 3 copii,insarcinata cu al patrulea. Sunt ...

Buna seara. Sunt mama a 3 copii,insarcinata cu al patrulea. Sunt in curs de divort,după ce sotul meu a fost f violent cu mine,fiind insarcinata și in prezența copiilor. A fost violent și cu băiatul mare de 7 ani.El este cercetat penal pt violenta in familie si amenințare ( m-a amenințat cu cutitul la gât ca ma omoară,poliția și pompierii au fortat usa si l au gasit cu cutitul deasupra mea) . Indiferent de rezultatul procesului in care este judecat penal,in procesul de divort pot obtine custodie exclusiva? Am certificat medico legal atat pt mine,cat si pt copil. Nu e la prima abatere. Mai am alte certif medico legale din 2018,tot asa pt băiatul de 5 ani,cat avea atunci
Ultima modificare: Vineri, 18 Decembrie 2020
Liliana2019, utilizator
Sigur. Pentru violentele exercitate asupra minorilor, da, puteți obține autoritate exclusiva.
Dar cat ar putea dura divorțul,dosarul de divorț e depus in luna octombrie 2020. Si care e procedura cand voi naște în februarie? Este ordin de protectie pe 6 luni. Cum se procedează cu recunoașterea in certif de naștere? Va multumesc anticipat
nu e nevoie de prezenta sotului, nu trebuie sa recunoasca copilul. Cf legii, tatatl copilului e sotul mamei, asa ca nu e nevoie decat de certificatul de casatorie sau hotararea de divort, desi nu cred ca veti divorta pana atunci.
Va multumesc. De obicei,procesul penal se finalizeaza inaintea procesului de divort,ambele au inceput cam in aceeasi perioada? Daca el a fost văzut de polițiști și pompieri ,tinand cutitul asupra mea,cei 3 copii tipau și poliția l a liniștit cu bastonul cu electrosocuri,cum credeți că se va finaliza procesul penal? Acum e cercetat în libertate,e ordin de protectie pe 6 luni

gi-jane2 a scris:

nu e nevoie de prezenta sotului, nu trebuie sa recunoasca copilul. Cf legii, tatatl copilului e sotul mamei, asa ca nu e nevoie decat de certificatul de casatorie sau hotararea de divort, desi nu cred ca veti divorta pana atunci.

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca aveti avocat vorbiti cu acesta sa se ocupe de urgentarea procesului penal după ce va analiza oportunitatea.
Dosarul penal va poate ajuta dar depinde cum se va proceda si ce va iesi.
Divorțul poate dura mult timp în cazul dvs.
Depinde si ce va face tatal.si daca isi va angaja sau nu avocat, contând si ce strategie va adopta avocatul lui.
Procesul poate fi simplu sau complicat in functie de ceea ce va face fiecare parte din proces.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Decembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Custodie exclusiva diana2003 diana2003 buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. sunt intr-o situatie disperata si simt ca justitia e nedreapta si nu stiu ce sa fac. Am introdus divortul acum ... (vezi toată discuția)
Divort iulia2000 iulia2000 Se poate cere in cadrul unui proces de divort sa cer examinare psihiatrica sau psihologica asotului.Acesta a avut si are o atitudine agresiva fata de mine in ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva bianca76 bianca76 buna ziua, Iata pe scurt povestea mea: am 37 ani,am fost casatorita 13 ani si in urma neintelegerilor am divortat in mai2013,la notar,de comun acord si...din ... (vezi toată discuția)