Buna intentionez sa divortez de sotul meu pentru ca ma batut de 4 ori din care de 2 ori in fata copiilor!am depus 2 plangeri la politie dar el a spus ca poate sa imi ia copii care au varste de 9 .7 si 2 ani.mentionez ca dupa ce ma batut a 4 ora am plecat impreuna cu copiii si a spus ca ma baga la parasire de domiciliu!am fost la urgenta pt certificat medico legal cum ca am fost batuta!ce sanse are el ca sa obtina custodia copiiilor?am stat cu el in casa 10 ani in care am investit impreuna dar casa ii pe bunicul lui care a decedat 'am dreptu si eu la partaj din casa?
Buna ziua,
1. NU EXISTA PARASIRE DE DOMICILIU! Nu exista ca infractiune si nu este o cauza de divort.
2. Va sfatuiesc sa depuneti cat mai repede actiunea de divort si cea de partaj
3. Pentru copii solicitati ca sa se stabileasca exercitarea autoritatii parintesti in comun si domiciliul la dumneavoastra cu obligarea tatalui la pensie de intretinere. Sigur ca nu va primi el sa se stabileasca domiciliul minorilor.
4. la partaj solicitati 50% din ce s-a investit in casa de ambii si cat de cat puteti dovedi cu acte sau martori.
Va sfatuiesc, daca nu va descurcati, sa apelati la un avocat.
Amenintarea cu "luarea copiilor" este un clasic al sotului violent. Copiii nu sunt un bagaj care poate fi luat de cineva fie si tatal lor. Domiciliul minorilor va fi stabilit de tribunal. Nu exista parasire de domiciliu conjugal deci nu riscati absolut nimic. Cereti ordin de protectie. Un avocat va sti sa va sfatuisca si sa actioneze in interesul dv. si mai ales sa ceara indepartarea sotului violent din domiciliul conjugal.