avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parasirea domiciliului de frica
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parasirea domiciliului de frica

buna ziua daca ma puteti ajuta.
am parasit domiciliul conjugal din cauza ca nu mai suportam bataile pe care mi le administra sotul. am plecat din romania si acum am revenit in tara si nu pot sa imi vad copii ca mie frica de el. ma ameninta ca nu ma lasa sa imi vad copii si ca ma denunta la politie deoarece am parasit domiciliul conjugal. va rog sa ma ajutati. Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:43, 19 August 2013
Intentati actiune de divort si stabilire a custodiei asupra copiilor. Cereti un program de vizita daca domiciliul copiilor va fi stabilit la tata. Cu hotararea judecatoreasca puteti sa va exercitati drepturile.
Parasirea domiciliului conjugal nu se pedepseste in schimb bataia sotiei da. Ar fi trebuit sa depuneti plangere atunci cand s-a intamplat.
imi pare rau ca nu am facuto, am indurat de dragul copiilor si credeam ca se va schimba ceva dar mam inselat si acum e prea tarziu. daca el merge la politie si declara ca am parasit domiciliul conjugal nu ma poate decadea din drepturile asupra copiilor? adica la proces as avea de suferit pentru castigarea custodiei copiilor? va multumesc
Ultima modificare: Luni, 12 August 2013
galbinel, utilizator
Dvs nu oferiti prea multe amanunte asa ca e dificil de dat o opinie. Depinde cata vreme ati fost plecata, daca pastrati legatura cu copii, daca ati trimis bani, mancare, haine pt ingrijirea lor.
Nu se da asa usor o hotarare de decadere din drepturile parintesti. Presupunand ca nu sunteti violenta cu minorii, ca nu ii neglijati si ca sunteti o persoana responsabila nu cred ca judecatorul va lua o astfel de masura.
am fost plecata un an de zile timp in care am trimis cel mai putin intr-o luna 150 de euro si cel mai mult am trimis 2000 de euro, acum trimit lunar cate 200 de euro si pachete cu alimente si haine. vorbesc des la telefon (doua - trei ori pe saptamana) si pe facebook cu copii. acum m-am reintors cu dorinta de a mi revedea copii,timp in care el ma santajeaza
Ultima modificare: Luni, 12 August 2013
galbinel, utilizator
Pai nu va lasati santajata, apelati la instanta pt divort, sa se stabileasca in ce conditii va exercitati autoritatea parinteasca, cat veti contribui fiecare la intretinerea copiilor, unde le va fi domiciliul..

Alte discuții în legătură

Divort de sot violent Cristina ioana lacan Cristina ioana lacan Buna intentionez sa divortez de sotul meu pentru ca ma batut de 4 ori din care de 2 ori in fata copiilor!am depus 2 plangeri la politie dar el a spus ca poate ... (vezi toată discuția)
Acordul tatalui pentru parasirea tarii cu copii minori ingerasu_nimanui ingerasu_nimanui Buna ziua.as avea si eu o intrebare la dumneavoastra.sunt divortata din mai 2012.avem impreuna doua fetite una de 6 ani si jumatate respectiv 3 ani si ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi Mada3108 Mada3108 Bună ziua. In aprilie 2021 am lăsat copiii la tatal lor pt ca am plecat la munca in străinătate, cu contract. Avem custodie comuna iar copiii au domiciliul ... (vezi toată discuția)