avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Decadere din drepturi
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Decadere din drepturi

Bună ziua. In aprilie 2021 am lăsat copiii la tatal lor pt ca am plecat la munca in străinătate, cu contract. Avem custodie comuna iar copiii au domiciliul la mine insa in momentul de fata sunt tot la tatal lor. Am divorțat in ianuarie 2021,iar acum câteva zile am primit un plic de la Judecătorie ca vrea sa ma decada din drepturile părintești pe motiv ca nu am mai cautat copiii minori din luna mai (am chitanțe ca am trimis bani la copii, alocatia lor, haine si apeluri care demonstrează ca nu e asa cum spune). Trebuie sa depun întâmpinare, pot sa fac asta si fara avocat? Si ma poate decade din drepturile părintești?
Ultima modificare: Duminică, 7 Noiembrie 2021
Mada3108, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:53, 16 Noiembrie 2021
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua,

Probabil ca fostul sot solicita exercitarea autoritatii parintesti, in mod exclusiv, de catre el, cat si modificarea locuintei minorilor.

Nu este incidenta sanctiunea decaderii din drepturile parintesti.

Contactati, de urgenta, un avocat, intrucat masurile legate de minori se pot modifica in timp, iar dumneavoastra aveti resedinta in strainatate, in prezent.

In materia dreptului familiei, hotararile judecatoresti se bucura de autoritate de lucru judecat relativa, putand fi modificate, ori de cate ori apar elemente de noutate, ale situatiei de fapt.

Orice masura este luata in acord cu principiul preeminentei interesului superior al minorului.

Totodata, aveati obligatia de a sesiza Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, delegand autoritatea parinteasca unei rude, parintilor dumneavoastra, pe o perioada de 1 an .(masura fiind dispusa de catre instanta de judecata, intrucat intervine o delegare temporara a drepturilor parintesti).

Ultima modificare: Marți, 16 Noiembrie 2021
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" a scris:

Buna ziua,



Totodata, aveati obligatia de a sesiza Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, delegand autoritatea parinteasca unei rude, parintilor dumneavoastra, pe o perioada de 1 an .(masura fiind dispusa de catre instanta de judecata, intrucat intervine o delegare temporara a drepturilor parintesti).




eronat, nu avea pe cine si de ce sa anunte, pt ca a lasat copiii cu celalalt parinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara! - decădere din drepturi tata AlexandraNichitean AlexandraNichitean Am un copil de 10 luni, recunoscut de tată, doar la ambiție pentru a mă șicana pe mine .. însă nu are nici o legătură cu noi, cu copilul mai exact.. ... (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturi parintesti amarasteanu amarasteanu Buna ziua! As dori sa stiu, in cazul in care parintele nu-si viziteaza copilul si nu plateste in mod regulat pensia alimentara, el poate fi decazut din ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi de mama leomard14 leomard14 O cunostinta de a mea ma roaga sa ma interesez cu poate nora lui sa fie decazuta din drepturile de mama deoarece el banuieste ca aceasta face video chat (nu e ... (vezi toată discuția)