Sora mea a decedat la vârsta de 32 de ani lăsând în urmă 2 copii de 3 ani respectiv 1 an . Soțul un iresponsabil care a terminat-o psihic pe sora mea vrea sa ia copii pe care i-a crescut sora mea si părinții mei . Familia lui nu s-a interesat de copii când sora mea trăia si nici acum nu-i caută. El a fost plecat în Franța și venea rar pe acasă. Si mai are un copil dintr-o altă căsătorie pe care îl creste părinții lui.ce este de facut ca acesti copii sa nu părăsească domiciliu bunicilor materni??
eu nu as zice sa sansele sunt minime avand in vedere ca bunicii au crescut copiii pana acum in casa lor.
tata trebuie sa dovedeasca ca are posibilitatea si capacitatea sa ii creasca, sa se ocupe de ei.
se va dispune ancheta sociala si la bunici si la tata, la parintii lui. si avand in vedere interesul copiilor, instanta hotaraste.
Sigur ca la modul general, copiii cresc langa parinti, nu langa bunici, dar depinde de la caz la caz.. daca tatal lucreaza sau traieste in Franta.. nu se va urmari ca acesti copii sa locuiasca cu alti bunici, nu asta e interesul copiilor.
Aveti nevoie doamna de avocat, nu e un proces usor.
Tema procesului nu e oricum decaderea din drepturi, ci locuinta copiilor si cine exercita autoritatea parinteasca , aceasta putand fi exercitata in mod exceptional si de bunici sau alte persoane,.
Tatal inchis
marafx
Sunt separata de tatal copiului de 5 ani. Copil inizial a locuit pentru un an cu bunici materni dupa care, eu lucrand intro mare companie italiana deci in ... (vezi toată discuția)