avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau să divorțez de soțul meu, care e violent ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau să divorțez de soțul meu, care e violent atât fizic cât și verbal, dar el spune că îmi poate lua copiii pentru că are un venit mult mai mare decât al meu. Ce mă sfătuiți?

Buna ziua
Sunt casatorita cu un om violent fizic si verbal.Avem 3 fete(8, 5 si 3 ani).Vreau sa divortez dar el zice ca imi poate lua copii deoarece are un venit mult mai mare ca al meu.
Precizez ca stau in casa lui , dar si eu am o locuinta unde as putea sta cu copii.Acum un an si jumatate el a parasit casa si a revenit de 2 saptamani.
As dorii sa plec cu copii din acea casa dar nu stiu daca ma poate acuza dupa aceea ca i-am luat si sa apara alte complicatii .
Anul trecut am facut plangere la politie dupa ce-a dea doua runda de bataie si abia acum o sapt s-au gandit si cei de la sectie sa imi ia o declaratie.Pentru ca nu retrag plangerea el a inceput sa faca si mai rau, mai exact a inceput sa imi rupa hainele din sifonier.Plus ca ma injura si imi adreseaza cuvinte f urate de fata cu copii.Mai nou le zice la fete ca daca nu sunt cuminti sau daca nu fac ceva , va chema mami politia ca este invatata.
Astept sfatul dvs si sper sa trec cu bn de toata aceasta situatie in conditiile in care ma ameninta cu moartea.
Ultima modificare: Vineri, 14 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă dovediți în instanța ca este violent veti castiga mai ales daca aveti si locuinta.
Ar fi bine sa apelați la avocat pentru divorț și ordin de protecție daca veti fi in pericol.
Aveti însă nevoie si de martori.
Ultima modificare: Vineri, 14 Decembrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Ameninţarea cu moartea trebuie să o dovediţi, când face scandal, să aveţi pregătit telefonul pentru înregistrare
2.Dacă puteţi dovedi ameninţarea, faceţi urgent plângere la poliţie şi cereţi ordin de protecţie în instanţă
3.Venitul nu e elementul determinant în stabilirea domiciliului copiilor
4.Faceţi plângere la Poliţie şi pentru distrugere
5.Puteţi pleca liniştită din casă cu copiii, problema este că, fără o hotărâre judecătorească care să stabilească domiciliul copiilor la dvs., domnul poate veni oricând să ia copiii, fiindcă aveţi drepturi părinteşti egale asupra copiilor.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
In + fata de ceea ce a fost deja scris mai sus, dupa urmatoarea sedinta de violente fizice, mergeti la spital, cu copiii, in urgenta si scoateti un certificat médical pt dvs (violente fizice) si pt copiii (violente psihice).
Faceti si inregistrari, ele vor constitui probe suplementare in instanta, un dosar constituit numai de inregistrari este slab si instanta poate sa nu le primeasca, dar cu certificatele medicale si inregistrari instanta va va acorda toate drepturile fara nici o ezitare.
Ar fi bine sa aveti si probe referitoare la veniturile sotului.
Nu va faceti iluzii, o data ce sotul a inceput procedura de agresiune pt a va evacua si priva de drepturi, acesta o va continua.
Deci viata va deveni un cosmar pt copiii si dvs (daca nu este deja).
Un alt sfat, faceti si o sedinta de introspectie, pt a putea sa va reconstruiti dupa ruptura va trebui sa intelegeti din ce cauza sotul a disparut timp de un an, ce i-a lipsit acasa?!?
Ultima modificare: Duminică, 16 Decembrie 2018
Demos, utilizator
Mulțumesc frumos, tuturor pt sfaturi.Voi face înregistrări și voi depune plângere la politie de câte ori va mai face scandal. Pana acum nu am facut asta de frica. Voi intenta și procesul de divort și ce mai tb făcut pt a scăpa din acest coșmar.
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Teoretic puteti obtine ordin de protectie. Credeti ca va poate ajuta? Nu. Politia e o mizerie, legile o mizerie si nimanui nu-i pasa. Sfatul meu ar fi sa gasiti undeva unde nu va stie nimeni si sa va ascundeti cateva luni. Plus va sfatuiesc serios sa va inarmati cu un spray serios cu piper - cel mai ieftin e 10 lei dar sunt si mai serioase - si cu un electrosoc - pret de la 50 lei in sus. Sunt si electrosocuri cu fir care bat la 10-15 m. Daca aveti ordin de protectie si apare sau va ataca nu ezitati sa il folositi.

Alte discuții în legătură

Certificat medico-legal - divort cu minori andreea321 andreea321 Buna seara. Intrebarea este urmatoarea: Sotie agresata fizic de sot, doreste sa isi scoata certificat medico-legal, fara sa depuna momentan plangere la ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez de un sot agresiv fizic si verbal care ma inseala Minaminuta Minaminuta De trei ani sotul meu traieste cu alte femei,dar locuim in aceeasi locuinta ,impreuna cu cei doi copii de 18 si 13 ani. In ultimul timp ne ameninta tot mai des ... (vezi toată discuția)
Am nevoie urgenta de un raspuns!!- divort; partaj; ordin de restrictie Alexandraa16 Alexandraa16 Buna,sunt Florina. sunt maritata de 17 ani,si de 17 ani traiesc un calvar. de 17 ani sotul meu ma bate,imi bate si mama,si traim intr-o cearta. am doi copii ... (vezi toată discuția)