avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau să divorțez de soțul meu, care e violent ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau să divorțez de soțul meu, care e violent atât fizic cât și verbal, dar el spune că îmi poate lua copiii pentru că are un venit mult mai mare decât al meu. Ce mă sfătuiți?

Buna ziua
Sunt casatorita cu un om violent fizic si verbal.Avem 3 fete(8, 5 si 3 ani).Vreau sa divortez dar el zice ca imi poate lua copii deoarece are un venit mult mai mare ca al meu.
Precizez ca stau in casa lui , dar si eu am o locuinta unde as putea sta cu copii.Acum un an si jumatate el a parasit casa si a revenit de 2 saptamani.
As dorii sa plec cu copii din acea casa dar nu stiu daca ma poate acuza dupa aceea ca i-am luat si sa apara alte complicatii .
Anul trecut am facut plangere la politie dupa ce-a dea doua runda de bataie si abia acum o sapt s-au gandit si cei de la sectie sa imi ia o declaratie.Pentru ca nu retrag plangerea el a inceput sa faca si mai rau, mai exact a inceput sa imi rupa hainele din sifonier.Plus ca ma injura si imi adreseaza cuvinte f urate de fata cu copii.Mai nou le zice la fete ca daca nu sunt cuminti sau daca nu fac ceva , va chema mami politia ca este invatata.
Astept sfatul dvs si sper sa trec cu bn de toata aceasta situatie in conditiile in care ma ameninta cu moartea.
Ultima modificare: Vineri, 14 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Aveți dreptate legat de cât ajuta politia. Adică deloc. Am tot fost pe acolo și cică nu fac nimic cu plângerile care le fac. Am așteptat un an și 3 luni pt a ma asculta și pe mn și tot eu sunt vinovata. Mulțumesc pt sfat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va sfatuiesc sa apelati la un mediator... aveti copii mici...
Ultima modificare: Luni, 17 Decembrie 2018
Ioan Viorel Danciu, Mediator
Cum sa îl duc la mediator dacă el nu vrea sa discute? El vrea un copil și sa ma dea afara din casa.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti parasi locuinta comuna, alaturi de copii, oricand.

Detineti o locuinta, asadar, va puteti muta efectiv in acel imobil.

Dumneavoastra puteti solicita emiterea unui ordin de protectie , retinand starea de pericol traversata, din cauza actelor de agresivitate.

De asemenea , pentru infractiunile de loviri sau alte violente si amenintare, puteti depune o plangere prealabila, act de sesizare a organelor judiciare care se depune in termen de 3 luni de cand ati luat la cunostinta de savarsirea faptelor penale.

Divortul poate fi pronunta din culpa exclusiva a sotului dumneavoastra .( ori prin acord, daca va exprimati optiunea in acest sens, durata fiind redusa in mod considerabil).

Instanta de judecata va dispune locuinta minorilor la dumneavoastra.

(dumneavoastra aveti un venit, o locuinta, va ocupati in mod corespunzator de crestere si educarea copiilor, prezentand garantii morale si materiale).

Instanta de judecata va da eficienta principiului interesului superior al minorului.

Aveti in vedere si faptul ca sotul dumneavoastra nu a locuit alaturi de dumneavoastra si copii o perioada semnificativa.

Dincolo de acest aspect, acesta are un comportament agresiv, un limbaj vulgar, ofensator, ceea ce traumatizeaza copiii.

Adresati-va instantei , autoritatilor, conflictul intre dumneavoastra si sotul dumneavoastra este unul aprins, nu este cazul sa apelati la mediere.

Ultima modificare: Miercuri, 19 Decembrie 2018
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat medico-legal - divort cu minori andreea321 andreea321 Buna seara. Intrebarea este urmatoarea: Sotie agresata fizic de sot, doreste sa isi scoata certificat medico-legal, fara sa depuna momentan plangere la ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez de un sot agresiv fizic si verbal care ma inseala Minaminuta Minaminuta De trei ani sotul meu traieste cu alte femei,dar locuim in aceeasi locuinta ,impreuna cu cei doi copii de 18 si 13 ani. In ultimul timp ne ameninta tot mai des ... (vezi toată discuția)
Am nevoie urgenta de un raspuns!!- divort; partaj; ordin de restrictie Alexandraa16 Alexandraa16 Buna,sunt Florina. sunt maritata de 17 ani,si de 17 ani traiesc un calvar. de 17 ani sotul meu ma bate,imi bate si mama,si traim intr-o cearta. am doi copii ... (vezi toată discuția)