avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1167 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau sa divortez de un sot agresiv fizic si verbal ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau sa divortez de un sot agresiv fizic si verbal care ma inseala

De trei ani sotul meu traieste cu alte femei,dar locuim in aceeasi locuinta ,impreuna cu cei doi copii de 18 si 13 ani. In ultimul timp ne ameninta tot mai des ca ne da afara din casa,desi locuinta este proprietate comuna. Ne jigneste si ne umileste,in special pe mine tot mai des. Cum sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Ionut Ursuleasa , Consilier juridic 09:16, 11 Iulie 2017
Divortati! apoi faceti partajul .Unul din soti sa cumpere partea celuilalt si ramane in apartament, achitand o sulta de 50% din valoarea apartamentului .Cel mai bine e sa va intelegeti amiabil la partaj fiindca in instanta dureaza ani de zile si va costa foarte mult.
În primul rand dacă sunteți decisa solicitați divorțul. Ulterior divorțului faceți și partajul. Imobilul se va atribui unuia dintre soti în natură, cu obligația de a-l despăgubi pe celalalt sot. Contează f mult probatoriul administrat în cauza.
Daca nu aveti sa ii dati bani pt partea lui imobilul se va vinde si veti iesi in paguba daca nu il vindeti amiabil.

Daca este violent si dovediti puteti obtine un ordin de protectie in timpul divortului sau chiar mai inainte.
Trebuie sa va ganditi bine cum sa procedati.
Discutati cu un avocat posibilitatile. Daca e agresiv si aveti dovezi, puteti cere un ordin de protectie urgent, in cateva zile scapati de stres. Apoi discutati cu el posibilitatea de divort amiabil, e mai ok pentru copii; daca nu doreste, la instanta.
Partajul e mai scump, dar atata timp cat aveti un ordin de protectie, il mai puteti amana sa mai strangeti bani.
Salut! poti sa incepi cu o plangere penala prima data ca sa ai la dosarul de divort pentru ca va cantari, apoi oredin de interdictie daca situatia de este suportabila pna dupa divort, apoi divrtul efectiv la notar ca e mai rapid.Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum trebuie sa procedez legal pt a avea fata langa mine măcar pana la începutul divorțului Cristina9999 Cristina9999 Buna ziua. As avea si eu câteva intrebari. Eu vreau sa ma despart de sot. Suntem căsătoriți legal si avem o fata de 7 luni. El se comporta foarte urât cu ... (vezi toată discuția)
Violenta in familie BIRSAN-ALINA BIRSAN-ALINA Buna ziua, cf legii217/2003 - evacuarea temporara a agresorului din locuinta familiei, indiferent daca acesta este titularul dreptului de proprietate; poate ... (vezi toată discuția)
Interzicere (restrictie) acces concubin in locuinta comuna Madriannn Madriannn Interzicere (Restrictie) acces concubin in locuinta proprietate comuna (50% -50 %) Pe scurt, am divortat de fosta sotie in 2019 dar ne-am separat definitiv in ... (vezi toată discuția)