avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Activitate staicoviciclaudia

Activitate staicoviciclaudia

Răspuns la discuția Agentie imobiliara
Multumesc pentru sfaturi!
Buna ziua! As dori sa ma consult cu dumneavoastra in ceea ce priveste urmatoarea problema: anul acesta am decis sa achizitionez un apartament si vazand un anunt care parea interesant, am luat legatura cu angajata unei agentii imobiliare de prestigiu. Am vizionat impreuna cu persoana respectiva, insotita de parintii mei, 3 apartamente in cadrul unui bloc nou construit. Am semnat in ziua cu pricina atat eu si parintii, anexa in care erau trecute apartamentele vizionate. Greseala capitala a fost ca nu am cerut contractul in dublu exemplar. Peste cateva zile, am decis sa mergem din nou cu agenta pentru a revedea unul din cele 3 apartamente prezentate, care se afla la ultimul etaj. Eram destul de hotarati sa batem palma moment in care agenta afla ca in ziua respectiva apartamentul fusese vandut. Chiar langa blocul in cauza se mai construia de catre acelasi dezvoltator un bloc identic, asa ca am intrebat agenta daca nu sunt sanse sa gasim in blocul de langa un apartament ramas la ultimul etaj. Dansa ne-a raspuns ca nu crede sa mai fie nimic disponibil, desi blocul era inca in lucru. Asa s-a incheiat interactiunea noastra cu agenta. Ajungi acasa, am gasit site-ul dezvoltatorului si am decis sa luam direct legatura cu el. Am aflat ca in blocul de langa toate apartamentele de la ultimul etaj sunt disponibile si am achizitionat unul. Specific faptul ca apartamentul a fost luat pe numele tatalui meu, iar contractul cu agenta este intre mine si agentie. Dupa ce a iesit CF-ul apartamentului, tatal meu a inceput sa fie sunat si terorizat de agenta sa se prezinte la agentie si sa plateasca comisionul aferent( agenta nu-i specifica suma exacta deoarece nu stia care a fost pretul de achizitie), iar dupa ce s-a semnat si contractul de vanzare-cumparate, am primit o somatie din partea agentiei. In tot acest timp, i-am solicitat agentei sa trimita in format digital contractul, dar nu a facut acest lucru, asa ca l-am solicitat pe adresa oficiala a agentiei. La scurt timp l-am primit si am constatat faptul ca agenta a completat ulterior in anexa cum ca am fi vizionat cu ea apartamente din cel de-al doilea bloc, ba chiar si dintr-un bloc care la momentul respectiv era doar la stadiul de parter, iar ea completase cum ca am fi vazut apartamente la ultimul etaj. Acum cateva zile am primit scrisoarea oficiala de la Judecatorie si sunt nevoita sa iau o decizie rapida. Sa ma lupt cu mafia impobiliarelor sau sa cedez? Care credeti ca ar fi sansele noastre in acest proces? Va multumesc!