dovada platii este foarte usor de facut tinand cont ca rata se retragea direct din salariul fratelui, iar pentru plata restului de rate pana la lichidare exista chitanta pe numele lui. imobilul este destul de mare (4 camere) deci probabil ca se pot imparti camerele.
intelegerea amiabila e imposibila, fratele din strainatate vrea sa obtina pretul maxim pentru jumatatea lui si cu asta basta. ideal pentru el se pare ca ar fi sa vanda altcuiva care da un pret mai mare.
poate sa vanda jumatatea lui inainte de proces (cred ca se numesc drepturi litigioase) ? poate sa vanda oricui sau si fratele din romania are drept de preemptiune ?
2 frati fac succesiune la decesul tatului lor. unul din frati este cetatean strain. inainte de decesul tatalui casa a fost cumparata de la icral in rate. in contract este trecut ca proprietar tatal, iar ca platitori de rate/garanti fratele din romania. acest frate a achitat integral ratele, iar cel din stainatate nu a platit nimic.
decesul s-a produs in momentul in care nu erau achitate toate ratele (LA PRETUL PIETEI DE ATUNCI - peste 10 ani). succesiune s-a facut pe numele celor 2 frati la acel moment. acum fratele din strainatate vrea sa faca iesire din indiviziune si sa vanda fratelui de aici partea lui LA PRETUL PIETEI DE ACUM.
fratele care nu a platiti nimic nu are nicio obligatie legata de pretul achitat de celalalt frate ? cum poate el cere pretul pietei acum desi nu a platiti nimic ?
mai mult daca nu vrea sa vanda oricum partea lui oricui ? exista macar un drept de preemptiune ? adica macar daca reuseste sa faca rost de bani fratele din romania sa poata plati el primul ?
PS: fratele din romania nu vrea in principiu indiviziune. nu are bani sa cumpere acum si nici nu e incantat de ideea de a avea un nou vecin. cum se poate derula procesul ? cat poate dura ? ...macar sa incerce sa faca rost de bani intre timp.