In scara noastră avem o situație legată de aerisirile verticale și fumat.
Una dintre vecine (la ultimul etaj) ne-a instiintat ca prin aerisirea comuna intra la ea in casă mirosuri de tigară și altele (neindentificate, posibil de la substante ilegale) care îi și provoacă stare de rău.
Cum e legal sa procedam? Ca asociatie de proprietari? ( este si un apartament inchiriat pe acel tronson + spatii comerciale la mezanin, parter)
Legat de cunoasterea legislatiei ( si asta de gandit daca nu cumva se aplica si in alte domenii!)
Exista cursuri sau forme sprijin oferit cetatenilor pentru buna si legala functionare a lucrurilor ?
De ex am intalnit uneori, in cadrul unor administratii, birouri special dedicate unor astfel de misiuni
In blocul nostru se afla mai multi agenti economici care si-au amplasat diverse reclame pe fatada blocului, fara sa achite nici o chirie.
Acum comitetul executiv doreste revizuirea situatiei.
Ne puteti spune care este legea si articolul pe care sa intemeiem hotararea de comitet executiv a asociatiei de proprietari ?
Cel putin unul dintre motivele vadite pentru care dorim sa introducem chirie/taxa este acela ca se creaza daune pe fatada care periodic trebuie intretinuta.
In primul rand va adresez multumiri pentru raspunsurile voastre care ne sunt utile.
In al doilea rand am o i n t r e b a r e legata de prima zi de carantina:
In majoritatea cazurilor rezultatele testelor PCR vin in ziua efectuarii testului seara tarziu.
Angajatul( contact direct) primește decizia de carantinare seara tarziu sau a doua zi. Ex: perioada de carantinare, 10-23.12.2020, iar decizie venita pe 11.12.2020. Angajatul a lucrat ziua de 10.12, abia din 11.12.2020 sta propriu zis acasa. in concediu de carantina.
Are angajatul dreptul sa ceara (re)compensare(zi libera sau bani) pentru munca depusa in ziua de 10.12, aceasta zi lucrata suprapunându-se cu prima zi de carantina ?
In asteptarea raspunsurilor voastre,
Va multumesc si multa sanatate va doresc!