avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Activitate AdelinaPreda

Activitate AdelinaPreda

Cat dureaza sa primesti termen intr-un proces civil avand ca obiect "actiune in raspundere delictuala"?

Cererea de chemare in judecata a fost inregistrata in August 2023 la Tribunalul Prahova si nici pana acum nu am primit termen pentru judecarea fondului.

Din experienta dvs., cat ar mai fi de asteptat?

Multumesc!
Multumesc din nou pentru raspuns.

Intradevar, alin (3) face referire la infractiunile (1) si (2), atunci cand acestea sunt savarsite din culpa.

Cunoscand aceste noi detalii, se schimba in vreun fel primul dvs raspuns? Dupa cum vad eu situatia, limitele pedepselor cu inchisoarea ar fi de la 10 zile pana la 4 luni. Multumesc!
Imi puteti spune macar daca instanta/procurorul poate decide o sanctiune administrativa sau oricare alt rezultat care nu ar afecta cazierul persoanei in cauza? Multumesc anticipat!
Aveti perfecta dreptate, eram doar curioasa de practicile uzuale in astfel de situatii, din experienta dvs. practica.
Buna seara si multumesc pentru raspunsul rapid.

De ce spuneti ca afirmatia mentionata la punctul 1 nu este adevarata?

Va atasez mai jos textul de lege:

(3) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) și (2) au fost săvârșite din culpă, limitele speciale ale pedepselor se reduc la jumătate.
Amenda penala, inchisoare cu suspendare sau sanctiune administrativa?

Din experienta dvs, pentru o infractiune care:
- se pedepsește cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă;
- savarsita din culpa (pentru care limitele speciale ale pedepselor se reduc la jumătate)
- savarsita de cineva fara antecedente penale sau alte sanctiuni administrative;
- avand un pericol social redus, practic neexistand vreun prejudiciu;
- nu a produs urmari de niciun fel;

Ce sanctiune se aplica de obicei?

Ar mai fi de mentionat ca pana la inceperea urmaririi penale faptuitorul a incercat sa remedieze actiunea comisa efectuand in acest sens toate demersurile legale necesare.