avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Activitate Daior

Activitate Daior

Va multumesc pentru raspunsul pertinent si rapid. Toate cele bune in noul an!
Tatal meu a decedat in 2007. Mostenitori legali : sotia lui (si mama mea ) si eu, unicul lor copil.

Succesiunea care a urmat a inclus un apartament proprietate personala si un loc de veci (cesiune).
Dar NU a fost inclusa o cota parte de teren agricol....
Acest teren agricol are istoria lui: in 1991, i s-a reconstituit dreptul la proprietate bunicului meu (tatal tatalui), decedat din 1968. Mostenitori ai celor 9 hectare au fost cei 5 copii ai bunicului (in care care tata).
In anul 2005 a fost incheiata o Conventie notariala, prin care cei 5 frati urmau sa foloseasca terenul in indiviziune (conventie despre care eu am aflat mult mai tarziu)
Nu au existat - cel putin pana la data decesului tatalui meu 1,5 ani mai tarziu- titluri de proprietate individuala.

Intrebarea mea este daca acest teren (cota parte 1/5) trebuia inclus in actul de succesiune din 2007 si ce se mai poate face acum.
Este posibila o corectie/ completare/ addendum la un act de succesiune vechi de 13 - 14 ani? Necesita prezenta fizica in tara a mostenitorilor (respectiv eu si mama mea)?
Eu locuiesc in Canada din anul 2000 iar mama mea - pe care am sponsorizat-o - din 2012.
Va multumesc,