Tatal meu a decedat in 2007. Mostenitori legali : sotia lui (si mama mea ) si eu, unicul lor copil.
Succesiunea care a urmat a inclus un apartament proprietate personala si un loc de veci (cesiune).
Dar NU a fost inclusa o cota parte de teren agricol....
Acest teren agricol are istoria lui: in 1991, i s-a reconstituit dreptul la proprietate bunicului meu (tatal tatalui), decedat din 1968. Mostenitori ai celor 9 hectare au fost cei 5 copii ai bunicului (in care care tata).
In anul 2005 a fost incheiata o Conventie notariala, prin care cei 5 frati urmau sa foloseasca terenul in indiviziune (conventie despre care eu am aflat mult mai tarziu)
Nu au existat - cel putin pana la data decesului tatalui meu 1,5 ani mai tarziu- titluri de proprietate individuala.
Intrebarea mea este daca acest teren (cota parte 1/5) trebuia inclus in actul de succesiune din 2007 si ce se mai poate face acum.
Este posibila o corectie/ completare/ addendum la un act de succesiune vechi de 13 - 14 ani? Necesita prezenta fizica in tara a mostenitorilor (respectiv eu si mama mea)?
Eu locuiesc in Canada din anul 2000 iar mama mea - pe care am sponsorizat-o - din 2012.
Va multumesc,
Păi nu a fost omis, ci actele nu erau in regula astfel încât să fi fost inclusă și aceasta cota.
Nu imi dau seama despre ce convenție este vorba și ce scrie in ea, având în vedere că de regulă nu se incheie astfel de convenții, ci tata împreună cu frații săi trebuiau să dezbată succesiunea după bunic și să aibă un certificat de moștenitor. Sau o hotărâre judecătorească.
Certificatului de moștenitor atesta dreptul de proprietate și implicit de folosință a tuturor fraților. Nu o convenție.
Sau poate au dezbătut succesiunea după bunic și au făcut un partaj, iar terenul a fost atribuit doar unuia dintre ei. Poate la asta va referiți.
Asta e problema care trebuie rezolvată.
Bunurile declarate ulterior pot fi adăugate la masa succesorala printr-un supliment la certificatul de mostenitor, pe care îl puteți obține oricând.
Bineinteles, cu conditia sa veniti dvs di mama in tara sau sa împuterniciti pe cineva printr-o procura speciala întocmită la Ambasada sau Consulat.
Succesiune
IONY1972
Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)