avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Activitate alexandru.ionut

Activitate alexandru.ionut

Angajatorul este obligat sa asigure suma de 400 RON pentru angajatii care lucreaza in regim de telemunca?

"Conform Legii 296/2020, care prevede faptul că angajatorul va acoperi facturile la utilităţi pentru angajaţii care lucrează de acasă, ce a fost publicată în Monitorul Oficial, salariaţii care muncesc în regim de telemuncă vor putea primi cel mult 400 de lei de la angajatori pentru a-şi plăti facturile la utilităţi (energie, apă, încălzire, internet etc)."
Legat de punctul (3) - am putut genera online de pe site-ul cnpp.ro un raport cu stagiile de cotizare. Voiam sa stiu daca de pe site-ul ANAF - unde trebuie sa creez un cont nou, pot afla mai multe detalii decat de pe cnpp.ro, ex: sumele raportate de angajator.

Cornel Vasile a scris:

1. Orice persoana fizica cu domiciliul in Romania poate sa verifice online, pe site-ul ANAF, daca angajatorul a raportat sumele realizate de salariat pentru sanatate (c.a.s.s.), contributia la casa de pensii, somaj.

AvocatNet.ro va prezinta un scurt ghid referitor la obtinerea acestui document prin intermediul Spatiului privat virtual.
Detalii : www.avocatnet.ro/content/art...

2. Pentru a fi siguri că angajatorul vostru este corect şi va plătit asigurarea de sănătate, puteţi verifica acest lucru online
[ link extern ]

Dacă angajatorul este corect şi a plătit contribuţiile către CNAS, atunci va fi afişat următorul mesaj: „Persoana selectată este asigurată”

3. De asemenea,incepand cu data de 01.04.2001 puteti solicita Casei de Pensii eliberarea unui certificat de stagiu de cotizare.

Ce platforme online poate consulta un salariat pentru a verifica daca angajatorul a facut plata impozitului pe salar? - a tuturor cheltuielilor prevazute de lege

- cnpp.ro/home - am deja un cont aici

- anaf.ro/InregPersFizicePublic/formularInregistrare.jsp - ce informatii se pot verifica la anaf, diferit fata de cnpp.ro?