avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Activitate llmkff

Activitate llmkff

Răspuns la discuția Neplata rate leasing
Nu m-ati lamurit cu mare lucru. Se executa bunurile cui? chiar si cele ale administratorului? iar societatea de leasing, ca si procedura, vine si ridica masina solicitand si plata ratelor restante?
Buna ziua,

Situatia mea ar fi urmatoarea.
Am o mica firma de transport. Am luat in leasing cateva camioane. Din pacate, activitatea firmei a scazut drastic in ultimul an si nu imi mai pot permite plata ratelor. Am incercat anul trecut sa discut cu cei de la firma de leasing despre gasirea unei solutii care sa imi usureze putin situatia si sa imi permita finalizarea leasingurilor, dar propunerea lor a fost una deloc avantajoasa, ajungandu-se practic la costuri cu mult mai ridicate pt mine. Initial, am platit ratele macar partial, sau prin rotatie, in asa fel incat sa nu am mai mult de doua rate neplatite consecutiv pentru fiecare dintre masini. De la inceputul anului, insa, nu am mai reusit sa achit nimic. Vreau sa precizez ca nu sunt de rea credinta. Pur si simplu sunt in situatia in care, la randul meu, nu incasez de luni de zile de la diversi clienti si am ajuns din acest motiv sa nu imi pot onora obligatiile.
Pentru fiecare rata, am emis firmei de leasing bilet la ordin, care, au tot fost refuzate la plata din lipsa lichiditatilor in cont.

Cei de la firma de leasing nu au dat nici un semn. Nu s-au plans de nimic, nu m-au atentionat in nici un fel.

As vrea sa renunt la leasinguri, dar in contract este specificat ca, in caz de reziliere unilaterala din partea mea, trebuie sa achit o suma a carei valoare nu mi-o amintesc acum exact, dar parca era de 15% din valoarea masinii. Asadar, neavand de unde sa platesc aceste sume, nici nu ma pot duce sa le duc masinile.

Ceea ce as vrea sa stiu este ce pot face ei. Presupun ca la un moment dat vor veni sa ia masinile. Se vor multumi cu atat? sau vor incerca sa ma execute si pt ratele neachitate pana in acel moment? Care este mai exact procedura? Ce iti solicita firma de leasing in cazul neplatii ratelor, pe langa recupararea masinii.
Iar in cazul in care societatea nu mai are alte active sau bunuri (este un SRL), pot fi tras la raspundere eu, in calitate de administrator (sunt asociat impreuna cu sotia, si in acelasi timp si administrator). Mi-ar putea fi executate bunurile personale in cazul in care creantele societatii de leasing nu ar putea fi satisfacute cu activele firmei?

Va multumesc mult.
Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
asa cum am promis, vin cu detalii.. nu prea multe, din pacate..
eu m-am inscris azi la BB si eram persoana cu nr 285 din lista pentru examenul de admitere in profesie pt stagiari.. dupa mine mai erau maxim 5 persoane la rand, ca trecuse de multicel ora de inchidere..
cam putini candidati, tinand cont ca mai sunt doar doua zile de inscrieri.. cel putin daca e sa comparam cu septembrie, cand au fost 900 - 1000.

despre grile nu am reusit sa aflu nimic.. nu stiu daca in consiliul de marti s-a discutat aspectul asta, dar informatii disponibile pentru noi, muritorii de rand, nu erau..

asa ca.. mergem la examen pe intuneric..

spor!
@TAlina

nu vad de ce faci tu diferentierea asta intre admiterea la INM si cea in Barou..
profesia de avocat nu este la fel de onorabila ca si cea de magistrat? de ce ar trebui ca examenul sa fie mai usor?
eu cred ca asta e si scopul acestui "experiment".. (pe langa scopul pecuniar, evident)
la cum pui tu problema, oamenii capabili ar trebui sa mearga la INM si cei care aleg varianta facila, sa se resemneze cu avocatura..
si.. de ce sa dai la barou daca e la fel de greu ca si la INM si ai putea la fel de bine sa dai si acolo? pai.. poate pentru ca tu chiar vrei sa fii avocat!!

eu, cel putin, asa vad lucrurile.. si eu chiar vreau sa fiu avocat! nu dau la INM pt ca nu ma atrage ideea si nu mi-ar placea sa fac asta cu viata mea, nu pentru ca e mai greu examenul..

ce ma frustreaza pe mine nu e dificultatea examenului.. si faptul ca e organizat prost, e subiectiv si lasa loc unor mari nedreptati..

crede-ma, am mai dat examenul asta.. si, in contextul in care iei 4 la doua din cele cinci materii si dupa contestatie, una dintre note se tranforma in 8 (ma intreb in ce hal a putut fi corectata in prima faza lucrarea aia) si a doua nota (care intamplator era la cea mai buna lucrare a mea, si care, conform evaluarii personale dupa barem, ar fi trebuit sa fie in jur de 8-9) ramane neschimbata, ajungi sa te bucuri ca e grila.. macar o sa fie obiectiv..

si.. nu ma intelege gresit.. nici eu nu vreau subiecte grele, dimpotriva.. si.. mi-as dori si eu grila inchisa, pentru ca materia oricum e foarte multa.. dar problemele examenului astuia nu sunt la nivel de dificultate, in general.. ci la nivel de corectitudine..

iar partea cu x grile corecte la fiecare materie, mi se pare prea complicata..
ma gandeam ca poate se va opta pt o medie de peste 7 intre cele doua teste..

sa speram ca de marti, dupa consiliu, lucrurile vor fi mai clare..
voi merge si eu sapt viitoare la BB, sa ma inscriu.. si voi incerca sa aflu mai multe..

Spor!
Buna,

Nu am urmarit toate discutiile de pe forum, deci nu stiu daca a fost dezbatut sau nu aspectul asta, dar.. se stie cumva daca grilele vor fi deschise sau inchise? Adica raspunsul corect e resprezentat de o singura varianta, sau pot fi si mai multe?

Multumesc :)
Ati putea va rog sa explicati de ce "a intrat in zona legii penale"? La care prevederi ale legii penale va referiti?
Contextul problemei ar fi urmatorul:
Exista un PUD in care se specifica suprafata cu destinatie comerciala si suprafata cu destinatie rezidentiala ce urmeaza a fi construite pe un teren, cea comerciala fiind mult mai mare decat cea rezidentiala. Daca intre timp proprietarul s-a razgandit, si vrea sa faca tocmai invers (adica o suprafata rezidentiala mai mare decat cea comerciala), este necesar un nou pud? In ce masura datele privind destinatia constructiei sunt obligatorii?
multumesc!