avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Neplata rate leasing
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Neplata rate leasing

Buna ziua,

Situatia mea ar fi urmatoarea.
Am o mica firma de transport. Am luat in leasing cateva camioane. Din pacate, activitatea firmei a scazut drastic in ultimul an si nu imi mai pot permite plata ratelor. Am incercat anul trecut sa discut cu cei de la firma de leasing despre gasirea unei solutii care sa imi usureze putin situatia si sa imi permita finalizarea leasingurilor, dar propunerea lor a fost una deloc avantajoasa, ajungandu-se practic la costuri cu mult mai ridicate pt mine. Initial, am platit ratele macar partial, sau prin rotatie, in asa fel incat sa nu am mai mult de doua rate neplatite consecutiv pentru fiecare dintre masini. De la inceputul anului, insa, nu am mai reusit sa achit nimic. Vreau sa precizez ca nu sunt de rea credinta. Pur si simplu sunt in situatia in care, la randul meu, nu incasez de luni de zile de la diversi clienti si am ajuns din acest motiv sa nu imi pot onora obligatiile.
Pentru fiecare rata, am emis firmei de leasing bilet la ordin, care, au tot fost refuzate la plata din lipsa lichiditatilor in cont.

Cei de la firma de leasing nu au dat nici un semn. Nu s-au plans de nimic, nu m-au atentionat in nici un fel.

As vrea sa renunt la leasinguri, dar in contract este specificat ca, in caz de reziliere unilaterala din partea mea, trebuie sa achit o suma a carei valoare nu mi-o amintesc acum exact, dar parca era de 15% din valoarea masinii. Asadar, neavand de unde sa platesc aceste sume, nici nu ma pot duce sa le duc masinile.

Ceea ce as vrea sa stiu este ce pot face ei. Presupun ca la un moment dat vor veni sa ia masinile. Se vor multumi cu atat? sau vor incerca sa ma execute si pt ratele neachitate pana in acel moment? Care este mai exact procedura? Ce iti solicita firma de leasing in cazul neplatii ratelor, pe langa recupararea masinii.
Iar in cazul in care societatea nu mai are alte active sau bunuri (este un SRL), pot fi tras la raspundere eu, in calitate de administrator (sunt asociat impreuna cu sotia, si in acelasi timp si administrator). Mi-ar putea fi executate bunurile personale in cazul in care creantele societatii de leasing nu ar putea fi satisfacute cu activele firmei?

Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Dahrma , utilizator 23:52, 2 Martie 2010
In situatia executarii silite ,se executa bunurile aflate in evidenta fiscala
Nu m-ati lamurit cu mare lucru. Se executa bunurile cui? chiar si cele ale administratorului? iar societatea de leasing, ca si procedura, vine si ridica masina solicitand si plata ratelor restante?
Buna seara,

Acum 8 luni,am cam fost in situatia dvs.Nu am mai putut plati ratele la leasing...am fost atentionata de raiffeisen-leasing a daca nu platesc vin si-mi ridica masina,ma executa etc,etc.Intr-un final am ajuns sa ma execute,adica m-au sunat sa duc masina la sediul central al bancii,iar in cazul in care ma opun,vine executorul cu organele abilitate.A 2a zi am dus masina la banca,am predat-o ,am facut un proces de predare- primire,semnat de ambele parti,si ata.Mi-au luat masina,si am ramas fara restante.De aceea mi-au luat bunul deoarece nu am platit restantele,si ei au ramas cu banii pe care i-am platit pana acum...Ei vor vinde acea masina la altineva,ca sa recupereze paguba...Si de atunci nu m-a mai deranja nimeni sa platesc rate...Asa a fost in cazul meu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista posibilitatea de a amina plata unui bilet la ordin? otylya otylya Am luat in leasing o masina pe firma si nu am platit ultimile doua rate. Firma respectiva mi-a trimis bilet la ordin. Pot sa amin plata acestuia? Daca nu ce ... (vezi toată discuția)
Leasing masina mierloiu mierloiu buna ziua sunt un posesor al unui logan luat in leasig in luna martie a acestui an mai acum vreo 2 luni am intarziat cu plata ratelor .am inceput sa mai ... (vezi toată discuția)
Executare silita sebyxvs sebyxvs Am urmatoarea situatie: Prin anul 2009 am luat o masina de transport noua in leasing (pe societate comerciala) cu plata unui avans de 25%. Dupa cateva luni, ... (vezi toată discuția)