avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Exista posibilitatea de a amina plata unui bilet la ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Exista posibilitatea de a amina plata unui bilet la ordin?

Am luat in leasing o masina pe firma si nu am platit ultimile doua rate. Firma respectiva mi-a trimis bilet la ordin.
Pot sa amin plata acestuia? Daca nu ce repercusiuni are asupra mea?
Cu stima
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 14:44, 22 Octombrie 2008
Nu puteti amana plata BO, doar beneficiarul -firma de leasing mai poate retrage de la plata biletul la ordin- daca nu cumva e deja dat pe circuitul bancar.
Daca nu platiti, veti fi inregistrata la Centrala Incidentelor de Plata cu acest incident- neplata BO- refuz partial sau total, ceea ce va poate afecta scoringul la viitoare cereri de credit sau leasing.
In plus, Beneficiarul BO va poate executa silit in baza BO refuzat. De asemenea, in functie de clauzele contractului de leasing ( trebuie sa verificati atent) neplata ratelor duce la rezilierea contractului de leasing - astfel ca masina, care este proprietatea firmei de leasing, va va fi ridicata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin depus "gresit" marian230 marian230 Buna O intrebare..de procedura Am garantat cu BO o achizitie de marfa in valoare x. scadenta la o anumita data Intelegerea, din pacate doar verbala, a fost ... (vezi toată discuția)
Bo in contractele de leasing ofeliab ofeliab Buna seara, Am o intrebare in legatura cu Bo emise ca si garantie de neplata in contractele de leasing. In momentul incheierii contractului de leasing s-au ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin- refuz de plata hambra hambra ce repercusiuni pot avea daca banca a refuzat un bilet la ordin din lipsa totala de disponibil (am fost plecat din localitate si am uitat sa depun bani in ... (vezi toată discuția)