avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale bilet la ordin- refuz de plata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

bilet la ordin- refuz de plata

ce repercusiuni pot avea daca banca a refuzat un bilet la ordin din lipsa totala de disponibil (am fost plecat din localitate si am uitat sa depun bani in cont)???
-mentionez ca este primul incident
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 16:04, 4 Martie 2008
Daca totusi nu achitati creanta, va puteti trezi cu o executare silita in baza biletului la ordin emis.
Daca tot sustineti ca sunteti de buna credinta, de ce nu mergeti sa achitati fie chiar si in numerar debitul si astfel nu riscati sa va execute?
Nu poate avea nici o repercursiune grava. este un incident minor bancar.Dar daca tot vreti sa achitati , achitati in numerar sau prin virament bancar .
Daca posibilitatea initierii executarii silite este grav sau nu, ramane la aprecierea celui in cauza. Problema ar fi ca, in acest caz, va trebui sa suporte si cheltuielile de executare.
Deci indicat ar fi sa ia legatura cu cei in favoarea carora au fost emise biletele la ordin si sa le achite creanta.
s-a achitat toata suma , dar pe mine ma intereseaza daca imi poate creea probleme in cazul cand as dorii sa fac un credit/leasing???

Alte discuții în legătură

Incident de plata-inregistrat corect in cip? MARIANAV MARIANAV Va rog pe cei care ati trecut prin asta sau cunosteti legislatia sa ma indrumati daca am dreptate acuzand banca ca a publicat eronat pe CIP firma la care este ... (vezi toată discuția)
Proprire cont calatoreste calatoreste buna ziua, recent am achizitionat o firma de la o cunostinta, si mi-a adus la cunostinta obligatiile care le are(obonament telefon, leasing, contabila...). El ... (vezi toată discuția)