avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... proprire cont
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

proprire cont

buna ziua, recent am achizitionat o firma de la o cunostinta, si mi-a adus la cunostinta obligatiile care le are(obonament telefon, leasing, contabila...). El a cesionat partea lui din firma mie (asta fiind in luna ianuare) el fiind unic asociat, urmand sa depun actele la camera de comert, el din data de 3.02 nu mai are nici o functie in cadrul firmei.
m-am trezit in 20.02 cu un bilet in banca nu l-am putut onora am intrat in CIP, si in final mi-a pus proprire pe cont.
Pe bilet era semnatura vechiului administrator, la data cand a fost depus in banca el nu mai avea nimic cu firma deci nici drept de semnatura.
ce pot sa fac in situatia asta, contul fiind blocat cum as putea face plata altor debite (leasing, asigurari sociale..)?
Cel mai recent răspuns: calatoreste , utilizator 16:34, 18 Martie 2009
NU conteaza ca nu mai avea drept de semnatura la data la care a fost depus BO in banca, important este sa fi avut drept de semnatura la data emiterii BO. Asta verifica banca la care are cont firma, dar puteti sa insistati si dvs. sa verificati specimenele de semnatura de la data emiterii BO.
Trebuie sa achitati intai poprirea pentru creditorul cu BO refuzat.
O alta solutie pentru achitarea datoriilor curente este sa le platiti in numerar in contul firmei de leasing de exemplu, in cazul ratelor de leasing.
Pentru alte datorii pe care nu le puteti achita in numerar, mai exista solutia deschiderii unui alt cont bancar, la alta banca. Va trece o perioada pana sa il depisteze si popreasca executorul judecatoresc.
Primele 6 luni de la instituirea popririi puteti achita salariile angajatilor inaintea popririi, chiar si din contul poprit.
n-as putea sa il deschid ca si persoana fizica?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incident bancar sau nu stiu cum sa il numesc va rog ajutor steffx steffx Buna seara. numele meu este Stefan si am o problema grava zic eu cu care doresc sa ma duc in instanta. In 2003 am infiintat un SRL impreuna cu fosta ... (vezi toată discuția)
Respingere investire bo MARIO79 MARIO79 Am cerut investirea cu formula executori a unui BO refuzat de banca deoarece semnatura de pe bilet nu corespunde cu specimenul de semnatura.Precizez ca ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin- refuz de plata hambra hambra ce repercusiuni pot avea daca banca a refuzat un bilet la ordin din lipsa totala de disponibil (am fost plecat din localitate si am uitat sa depun bani in ... (vezi toată discuția)