avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... respingere investire BO
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

respingere investire BO

Am cerut investirea cu formula executori a unui BO refuzat de banca deoarece semnatura de pe bilet nu corespunde cu specimenul de semnatura.Precizez ca emitentul nu avea nici disponibil la data scadentei dar banca nu a mai trecut si acest motiv de respingere.Avand in vedere dispozitiile art.9 din Legea 58/1934 am solicitat ca titlul executor sa fie opozabil si fata de semnatarul BO.Instanta mi-a respins insa cererea motivat de faptul ca "nu s-au depus la dosar inscrisuri pentru a face dovada calitatii in care acesta a semnat BO la data emiterii" si astfel nu se indeplinesc conditiile legale pentru a fi investit.
Respingerea si motivarea nu mi se par corecte avand in vedere faptul ca instanta nu a avut in vedere si opozabilitatea BO fata de emitent si anume societatea.
Acum am la dispozitie doar recursul.Cum as putea sa motivez acest recurs?
Astept un raspuns.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 13:49, 27 Martie 2010
Vi se pare corecta solutia instantei? As putea sa ma indrept si impotriva bancii emitentului pentru ca nu a constatat ca motiv de respingere si lipsa de diponibil?Am la dipozitie un extras de cont bancar al emitentului in care soldul este 0 la data scadentei BO
Daca stiti cine a semnat BO puteti face o actiune in constatare prin care solicitati instantei sa constate existenta unui drept patrimonial pe care il aveti impotriva semnatarului, in baza legii 58/1934, pentru suma din BO cu probatoriu interogatoriul paratului si ulterior expertiza grafoscopica/grafologica. Actiunea se timbreaza la valoare. Ulterior cu solutia de admitere definitiva si irevocabila solicitati investirea BO.
Calitatea de parat in actiunea in constatare o are persoana care stiti ca a semnat BO.
Data fiind necorespunderea semnaturii de pe BO cu specimenul de semnatura avut la banca de firma respectiva, acesta este motivul corect al refuzului la plata, nu intereseaza ca avea sau nu firma X disponibil in cont daca biletul nu aparea semnat de persoana imputernicita pe cont.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin _catalin_ _catalin_ AM O INTREBARE : FAPTUL CA M AM PREZENTAT LA BANCA CU UN BO PESTE DATA SCADENTEI ( APROX 5 LUNI) AR PUTEA CONSTITUI UN MOTIV DE CONTESTATIE LA EXECUTARE DIN ... (vezi toată discuția)
Bo analici analici Buna ziua Am un bilet la ordin de la un furnizor care are data scadenta 31.01.2012 intrebarea mea este daca mai pot sa il depun la banca pentru ridicarea ... (vezi toată discuția)
Bo refuzat - litigiu cu privire la dreptul de proprietate alice_nicole alice_nicole Bună ziua! Ne confruntăm cu următoarea problemă şi dilemă... Aveam un BO de încasat, scadent în data de 06.04.2010, deoarece bănuiam ca ar avea ... (vezi toată discuția)