avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale incident bancar sau nu stiu cum sa il numesc va rog ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

incident bancar sau nu stiu cum sa il numesc va rog ajutor

Buna seara.
numele meu este Stefan si am o problema grava zic eu cu care doresc sa ma duc in instanta.

In 2003 am infiintat un SRL impreuna cu fosta prietena (50% / 50%), am infiintat un cont la BRD sucursala Arad si depunem monstre de semnatura amandoi eu titular de cont si ea.
In 2004 22 septembrie se modifca actionariatul societati; prietena mea iesind din firma si cesionand actiunile ei mamei mele. toater bune pana aici
mergem la banca si modificam monstrele de semnaturi. eu raman titular si mama imputernicit.
Din acea data eu efectuez toate platile prin banca (Plati furnizori, cu ordin de plata, plata leasing etc) pana in data de 4 decembrie 2008 cand merg la banca sa imi scot Bilete la ordin pt furnizori. La banca doamna de acolo imi spune ca trebuie verificata societatea la cip sa nu existe probleme si le primesc apoi. a doua zi ma suna de la banca si ma anunta ca s`au aprobat biletele si sa vin dupa ele.
Ridic biletele si completez unu pe numele unui furnizor cu scadenta 5 ianuarie 2009.
In data de 5 ianuarie merg la banca si depun numerar de pe numele meu in contul societati 1650.00 ron exact suma inscrisa pe BO. Plec convins ca e bine
A doua zi ma duc la banca pentru extrasele de cont
Ajuns la banca operatoare de la banca imi zice ca nu mi`a platit BO pentru ca nu am derpt de semnatura chiar daca sunt titularul contului. si ca am fost raportat la CIP inclisiv la politie.
Oameni buni
eu de buna credinta depun bani in contul firmei de 4 ani si fac plati
exact acuma trebuia ?
Lamuriti`ma va rog ca eu sunt in stare de soc.
Cel mai recent răspuns: steffx , utilizator 21:37, 6 Ianuarie 2009
Buna seara,

cred ca lamuririle trebuie sa vi le dea cei de la banca. Urmeaza sa le explicati ceea ce ne-ati spus si noua, sa le aratati ca dvs. sunteti cel care faceti plati de 4 ani, ca aveti drept de semantura in banca si sa ii intrebati de ce s-a refuzat plata. Cand anume v-ati fi pierdut dreptul de semnatura in banca. Solicitati inscrisurile care ar proba eventuala pierdere a dreptului dvs. de a semna in banca. Doar dupa aceea, daca se va dovedi o eroare a lor, putem vorbi despre proces.

Cu stima,
av. Boncu
titularul contului in cazul unui srl nu este asociatul / asociatii, ci srl-ul.specimenele de semnatura trebuie reinnoite la unele banci in fiecare an.....
daca sunteti de buna credinta nu veti pati nimic.
explicati cui trebuie situatia si refaceti specimenele si BO-ul.daca problema nu se rezolva adresati-va unui avocat.
Va multumesc pt promtitudine.
revin cu completari si va rog sa imi iertati limbajul agramat sunt putin surescitat de ce am patit.
Astazi la banca dupa ce am primit vestea, m`am dus la consiliere clientela sa vad exact ce s`a intamplat. Am gasit dosarul de client si acolo aveau cel mai nou act din 22 septembrie care zice asa.
data 22 septembrie 2004
FISA CU SPECIMEN DE SEMNATURI
denumirea societati
un tabel in care mama mea are specimen de semnatura
sub care scrie "titularul de cont, persoana fizica sau societate comerciala reprezentata prin numele meu, identificat cu CNP certifica semnaturile persoanele autorizate sa dispuna de cont.

mai jos

Prezentul formular inlocuieste specimenele din formularul depus la data infiintari societati"
Stiu asta este o problema care eu am semnat`o ca primarul
dar eu la vremea respectiva ca titular de cont am cerut doar scoaterea fostului asociat si intrucerea mamei cu derpt de semnatura.
banuiesc ca acesta este actul despre care vorbiti.

dar repet raman titular de cont efectuez plati ba mai mult
ulterior datei de 22 sep. 2004 mai precis in 05 10 2004 merg la banca si depun cerere in scris pentru eliberarea de file cec. la care raspunde cu APROBAT DIRECTOR FINANCIAR NUMELE
deci nu am drept de semnatura in cont dar sa ridic in 2004 file cec care sunt de penal si in 2008 BO am dreptul
.
Fiind titular de cont banuiesc ca am dreptul sa desfintez contul nu?
ce se intampla cu bani?
sunt ai societati da?
reprezentata legal de mine?
Sunt complet debusolat
Va multumesc ca ma ascultati
Sunt de buna credinta si am demonstrat`o prin faptul ca in diminiata zilei de 5 ianuarie 2009 adica ziua in care trebuia sa imi intre biletul am depus exact suma numerar la una din agentiile BRD. dar am primit refuz la bilet si raportat la cip tot in aceiasi zi . mentionez ca nu m`au sunat sa ma intrebe asi fi putut rezolva in 1 ora max toata problema. dar nu ei au preferat sa imi dea refuz.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inlocuire bo in format vechi alecsutzu4u alecsutzu4u Buna ziua, Este vorba despre un bilet la ordin scadent peste 5 ani, emis de un partener, care pentru noi reprezinta un element de confort ce va fi scontat ... (vezi toată discuția)
Elemente bilet la ordin avalizat onuttza onuttza Mi s-a recomandat pt o mai mare siguranta a incasarii creantelor, sa utilizez drept garantie in cadrul contractelor comerciale de vanzari marfa, [b]bilete la ... (vezi toată discuția)
Garantii Cent Cent Datorita crizei economice ma astept ca in curand sa nu mai reusasc sa tin pasul platilor si sa platesc cu intarzieri tot mai mari furnizorii. Totodata cei de ... (vezi toată discuția)