avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... garantii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

garantii

Datorita crizei economice ma astept ca in curand sa nu mai reusasc sa tin pasul platilor si sa platesc cu intarzieri tot mai mari furnizorii. Totodata cei de la fisc m-au obisnuit cu popririle, acestea fiind odata la doua luni 'un cadou' trimis de ANAF. Prin urmare ma astept ca un numar de file CEC lasate garantie sa fie depuse de furnizori la un moment dat iar eu sa nu le pot plati. Care ar putea fi repercusiunile? Pot ajunge la inchisoare? Inca nu am niciun CIP si rulajul e de 4milioane ron pe an, cec-urile garantie (predate in alb cu PV) fiind de 200.000-250.000 Ron. Care este regimul cec-urilor in alb din punct de vedere penal?
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 21:45, 1 Februarie 2009
legea penala nu reglementeaza emiterea cecurilor in alb ci emiterea de cecuri fara acoperire, adica in lipsa disponibilului aferent din contul societatii. aceasta este infractiune si cum valorile de 200.000 -250.000 lei pentru care ati dat file in alb sunt destul de mari si nu exista dupa cum spuneti posibilitatea acoperirii lor cand ar veni la plata, nu va vad prea bine ci doar cu cateva dosare penale in spate.
ca sa fiti ferit de consecintele neplacute ce ar decurge din emiterea acestor file de cec in alb si a imposibilitatii de plata in care va aflati va sfatuiesc sa cereti clementa din partea furnizorilor in ceea ce priveste incasarea sumelor restante, sa fiti cumpatat in ceea ce priveste achizitiile viitoare, cel putin pana trece criza si sa dati dovada de buna credinta platind constant din ceea ce incasati zilnic, chiar daca in transe mici, datoriile pe care le aveti. se va vedea ca aveti buna vointa si veti mai fi pasuit.
Eu platesc cu regularitate 10.000-20.000 pe saptamana. Problema este ca si unii dintre furnizori au greutati financiare si apeleaza la orice metode de a iesi din ele. Cel mai virulent este un furnizor ce are garantie o fila CEC model vechi predat cu PV. Cat de actuale mai sunt aceste CEC-uri?
Unele banci nu mai primesc formulare vechi.Interesati-va la banca.Si pe viitor nu mai folositi cec-uri, folositi BO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cecuri garantie Cent Cent Buna ziua, Datorita crizei economice ma astept ca in curand sa nu mai reusasc sa tin pasul platilor si sa platesc cu intarzieri tot mai mari furnizorii. ... (vezi toată discuția)
File cec emise ContSters90283 ContSters90283 Buna ziua, Am 4 file cec emise si nu am acoperire la ele pentru ca firma a intrat in imposibilitate de plata ( faliment) iar asociatul meu a cerut in instanta ... (vezi toată discuția)
Fila cec pierduta alina_pmi alina_pmi buna ziua am si eu o problema am eliberat o fila cec in alb (nu are nici beneficiarul trecut) unei firme cu care urma sa colaboram si firma respectiva ma tot ... (vezi toată discuția)