avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... file cec emise
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

file cec emise

Buna ziua,
Am 4 file cec emise si nu am acoperire la ele pentru ca firma a intrat in imposibilitate de plata ( faliment) iar asociatul meu a cerut in instanta insolventa.
Ce se poate intampla? Eu sunt administrator si eu am semnat cecurile.
Eu le-am eliberat ca drept garantie dar furnizorul stia ca nu am acoperire mai mult am un contract incheiat cu el de furnizare materii prime si pe el scrie ca plata se va face la urmatoarae comanda iar eu am cerut materii prime fara sa platesc ne avand bani iar el imi livra cu toate ca stia lucru asta.
Va rog astept un raspuns, am un cec datat cu 28 luna curenta.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: fitecine , utilizator 03:11, 11 Decembrie 2010
Emiterea de cecuri fara acoperire inseamna inselaciune. Cu atat mai mult cu cat dumneavoastra le-ati emis stiind ca nu aveti disponibil banesc in cont.
Incercati sa vorbiti cu furnizorul caruia i-ati emis acele cecuri si poate nu le da in banca.
Am vorbit cu el si totul ramane la latitudinea lui?
In cazul in care ar introduce filele in banca fara acoperire ce se poate intampla?
Va multumesc
De regula, daca cecul a fost lasat drept garantie ca urmare a unei intelegeri, aceasta va avantajeaza, mai mult daca firma este in lichidare este un motiv in plus sa va aparati in eventualitatea unei cercetari penale.
In cazul ca se intampla sa le dea spre decontare ,cand veti fi cercetat va trebui sa specificati clar ca furnizorul a fost instiintat ca nu aveti posibilitatea de acoperire a acelor file,dar nu va doresc sa ajungeti pana acolo;)
Inercati si varianta returului de marfa catre furnizor si recuperarea filelor cec.

Alte discuții în legătură

Fila cec fara acoperire cu probleme-va rog ajutor ContSters109788 ContSters109788 Buna ziua, Acum o perioada de timp am infiintat un SC cu un asociat( eu 50% el 50%, doar eu administrator) firma nu a avut activitate niciodata in ... (vezi toată discuția)
Cecuri refuzate kingmarica kingmarica 1.Sunt angajat la o societate comerciala si am semnat cecuri la plata inca in anul trecut in in vara.Am drept de semnatura dar nu sunt administratorul ... (vezi toată discuția)
Cec fara acoperire cristian p cristian p As dori daca se poate sa ma informeze cineva care sunt pasii de urmat in cazul unui cec fara acoperire din partea unei societati comerciale cu raspundere ... (vezi toată discuția)