avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... CEC FARA ACOPERIRE
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

CEC FARA ACOPERIRE

As dori daca se poate sa ma informeze cineva care sunt pasii de urmat in cazul unui cec fara acoperire din partea unei societati comerciale cu raspundere limitata care functioneaza in continuare . multumeasc.
Cel mai recent răspuns: cristian p , utilizator 10:36, 4 Februarie 2009
Dvs.ce parte sunteti?Banca, beneficiarul sau emitentul?
beneficiarul
Depinde in ce conditii a fost emis CEC-ul.Daca a fost emis in scopul de a insela sau pur si simplu, s-a intamplat.Depinde ce relatie aveti cu firma respectiva.Daca va sunt clienti obisnuiti mergeti in continuare pe calea obisnuita de recuperarea a creantelor, somatie de plata si tot ce trebuie.Daca sunt ocazionali, avem poate, un caz de inselaciune, fapta penale, deci trebuie sa va adresati organelor in drept.
Nu stiu daca cecul a fost emis cu scopul de a insela. Noi lucram cu aceasta firma de 6 (sase ) ani. Ei spun ca momentan nu au bani. Dar scadenta facturii a fost in decembrie, scadenta cecului acum. E obligata banca sa anunte politia sau noi, daca cecul este fara acoperire? Pana cand sa asteptam ?
Banca i-a bagat in incidenta de plati.Daca e pt.prima oara nu vor mai avea dreptul sa emita cec-uri o perioada(cred ca 6 luni).Nu cred ca intentia lor a fost inselaciunea, deci, mergeti pe calea clasica, somatie de plata si restul...

Alte discuții în legătură

Fila cec fara disponibil in cont blecota blecota Am lasat o fila cec ca garantie unui colaborator iar acum ii datorez o suma de bani pe care nu o am...el m-a anuntat ca baga fila CEC pentru a isi recupera ... (vezi toată discuția)
Fila cec ContSters111614 ContSters111614 Buna ziua.As dori daca se poate un raspuns:acum mai bine de un 1 an am trimis marfa la un client care in schimbul ei a trimis o fila cec in alb doar semnata ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie client cu poprire pe cont si inregistrat la cip cu motiv major m0nique m0nique Am avut mai multe file CEC cu scadenta in decembrie 2012 pe care nu le-am introdus in circuitul bancar deoarece clientul care le-a emis ne-a informat ca i-a ... (vezi toată discuția)