avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare datorie client cu poprire pe cont si ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare datorie client cu poprire pe cont si inregistrat la CIP cu Motiv Major

Am avut mai multe file CEC cu scadenta in decembrie 2012 pe care nu le-am introdus in circuitul bancar deoarece clientul care le-a emis ne-a informat ca i-a fost poprit contul si le va achita din alta firma. Cateva dintre ele au fost platite din contul altei firme in numele sau, deci o parte din bani au fost recuperati iar CEC-urile a caror contravaloare a fost incasata le-am returnat emitentului.
Problema este ca au mai ramas 4 file CEC cu scadenta depasita (13-26 decembrie 2012) pe care nu le-a achitat asa cum a promis, deoarece nu a incasat. (am verificat si nu avea bani in cont). Noi am fost intelegatori si am acceptat sa asteptam sa ne plateasca cand incaseaza si sa nu ducem filele CEC la banca.
Problema este ca alti furnizori au introdus filele CEC si BO si acum pe langa faptul ca are contul poprit a fost inregistrat la CIP cu motiv major, care din cate stiu inseamna interdictia de a mai emite CEC-uri 1 an.
In situatia asta ce putem face? Daca introduc filele CEC vor fi refuzate dar vom avea posiiblitatea sa il actionam in instanta... dar dureaza.
I-am propus sa ne-a dea BO cu scadenta in perioada in care stie sigur ca va avea banii si a fost de acord. Este ok varianta asta? Mai are dreptul sa emita BO?
Cel mai recent răspuns: m0nique , utilizator 12:10, 11 Ianuarie 2013
Poate am dat prea multe detalii si nu s-a inteles intrebarea : O firma care este inregistrata la CIP, cu interdictie bancara pana in 2014, poate sa emita Bilete la Ordin ?

Ultima modificare: Vineri, 11 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

B.o. refuzat - solutii magyari magyari Am un debitor cu care am negociat mai bine de o luna, insa cu etapa amiabila nu am ajuns nicaieri. La un moment dat mi-a spus ca imi achita o suma daca vreau ( ... (vezi toată discuția)
Incident de plata-inregistrat corect in cip? MARIANAV MARIANAV Va rog pe cei care ati trecut prin asta sau cunosteti legislatia sa ma indrumati daca am dreptate acuzand banca ca a publicat eronat pe CIP firma la care este ... (vezi toată discuția)
Cip mirunicys mirunicys in luna noiembrie am avut un bilet la ordin scadent pe data de 27 .banii i-am depus la ora 12 ,dar biletul a fost tras de dimineata fara ca cineva sa ma anunte ... (vezi toată discuția)