avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Incident de plata-inregistrat corect in CIP?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Incident de plata-inregistrat corect in CIP?

Va rog pe cei care ati trecut prin asta sau cunosteti legislatia sa ma indrumati daca am dreptate acuzand banca ca a publicat eronat pe CIP firma la care este asociat unic sotul meu
-Firma a dat un BO in alb.Clientul cu care am mai lucrat a completat contul de banca din VOLKSBANK Bucuresti nestiind ca l-am inchis de 2 ani si am deschis altul in VOLKSBANK RESITA.BO ajuns acolo a fost trimis la SUCURSALA RESITA unde a fost platit.Acum, dupa un an constatam cu stupoare ca suntem inregistrati in CIP cu incident de plata fapt ce ne dezavantajeaza mult in ce priv seriozitatea intrucat lucram mai mult cu BO.Considerati ca este corect ca un BO solicitat spre incasare inbtr-un cont care nu mai exista de 2 ani poate fi considerat incident cu toate ca a fost achitat la sosire in c ontul corect.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: koddi , utilizator 06:18, 21 Mai 2008
Cu ce fel de incident de plata sunteti raportati?
Si apoi, de ce va jucati cu biletele la ordin? Daca le emiteti in alb, veti suporta consecintele. Cine are raspunderea pentru completarea gresita a contului? vi se pare ca banca? Banca a primit un BO pentru un cont X, care nu mai exista. Ma mir ca v-a decontat BO din celalalt cont, in mod normal trebuia sa raspunda bancii beneficiarului ca aveti contul inchis si gata.
Au bancile pacatele lor, dar nu le puteti imputa ca nu tin evidenta biletelor completate aiurea.
Dupa parerea mea au gresit ca v-au decontat BO din celalalt cont de la alta Sucursala- cu exceptia cazului in care emitentul a cerut in scris acest lucru.

In orice caz, puteti obtine de la banca o adresa prin care sa dea informatii cu privire la incidentul de plata cu care v-a raportat, si pe care s-o utilizati in raporturile cu tertii.

Bancile pot si sa faca demersuri pentru rectificarea unei raportari facute gresit, dar ca sa opinam daca referitor la cazul dvs. e vorba de o gresita raportare trebuie sa furnizati mai multe date. Pana acum nu vad decat ca prin conduita dvs. ati contribuit la acest incident.
Posibil ca dvs. ati achitat din Resita cu OP c-val B.O., si nu sa-l fi achitat prin decontare.
Sincer nu inteleg cum s-a inregistrat la CIP atata timp cat acest BO a fost platit? #-o
cred ca mai degraba e vorba de un alt instrument. poate ati avut alte instrumente pe circuit si ati uitat...
CRIS TIMISOARA a scris:

Sincer nu inteleg cum s-a inregistrat la CIP atata timp cat acest BO a fost platit? #-o
cred ca mai degraba e vorba de un alt instrument. poate ati avut alte instrumente pe circuit si ati uitat...


intocmai daca acest bilet la ordin a fost decontat care ar fi incidentul de plata? vi s-a dat de la banca in acest sens vreun inscris cu privire la motivele inregistrarii? cu biletele la ordin e mare bai. a se evita emiterea lor in alb, iar cand se emit gata completate sa se faca in 2 exemplare si cu semnaturacelui care il ridica pe un borderou constituit in acest scop. Am avut la o firma un necaz cu un astfel de bilet emis in care data scadenta a fost modificata grosolon (s-a folosit pasta corectoare si apoi cu pix s-a scris pe deasupra). Banca l-a acceptat si ne-am trezit cu el la plata, l-am refuzat...am intrat la incidente de plata...etc..poveste lunga :) Deci ca in reclama aia de la mezeluri > "Nici cu mancatul asta nu/i usor" adaug si eu "Nici cu biletele astea la ordin nu-i usor"

. Am avut la o firma un necaz cu un astfel de bilet emis in care data scadenta a fost modificata grosolon (s-a folosit pasta corectoare si apoi cu pix s-a scris pe deasupra). Banca l-a acceptat si ne-am trezit cu el la plata, l-am refuzat...am intrat la incidente de plata...etc..poveste lunga

orice modificare a unui element ogligatoriu al BO duce la nulitatea instrumentului. banca nu ar fi trebuit sa il accepte in primul rand de la cel care l-a depus, nu se admit astfel de corecturi.
intocmai...si banca care a primit pentru decontare are vina pentru ca trebuia sa isi puna intrebarea Ce e cu pasta aia alba pe dedesubt?:) daca s-ar fi intocmit in 2 exemplare, se semna in borderou am primit un exemplar cu toate datele trecute acolo...altfel era treaba. Asa acuma tre sa te bati cu toti, si cu banca si cu ala care iti baga biletul la ordin :)

Alte discuții în legătură

B.o. refuzat - solutii magyari magyari Am un debitor cu care am negociat mai bine de o luna, insa cu etapa amiabila nu am ajuns nicaieri. La un moment dat mi-a spus ca imi achita o suma daca vreau ( ... (vezi toată discuția)
Cec in alb suciu_diana suciu_diana Se poate emite un CEC in alb daca nu exista disponibil in banca?...avand in vedere ca nu este o suma specificata pe instrument. (vezi toată discuția)
Inlocuire bo in format vechi alecsutzu4u alecsutzu4u Buna ziua, Este vorba despre un bilet la ordin scadent peste 5 ani, emis de un partener, care pentru noi reprezinta un element de confort ce va fi scontat ... (vezi toată discuția)