avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... CIP
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

CIP

in luna noiembrie am avut un bilet la ordin scadent pe data de 27 .banii i-am depus la ora 12 ,dar biletul a fost tras de dimineata fara ca cineva sa ma anunte ,iar pentru o diferenta de cateva ore am fost bagata in incidenta de plata . cei de la banca mi-au spus ca ei nu pot face nimic deoarece noul model de bilet la ordin se proceseaza automat si nu au putut sa ma anunte .
ce pot face in acest caz?

Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 15:10, 9 Martie 2009
Discutati cu furnizorul sa-i eliberati un nou BO.Se mai intampla.Daca e prima abatere, nu e grav, doar ca veti avea o interdictie din partea bancii.
Incidentul la BO nu e la fel de grav ca si la CEC.La BO ,dupa 6 luni sunteti stearsa din CIP.
Nu veti avea nici un fel de interdictie, pentru ca in interdictie bancara se intra doar in cazul unor incidente majore de plata cu file CEC.
Din pacate nu veti fi stearsa din CIP dupa 6 luni, datele se stocheaza timp de 7 ani.
Cei de la banca puteau sa va anunte sa depuneti banii mai repede, nu primesc instrumentele tam-nisam.
Insa dvs. trebuia sa stiti ce bilete ati emis si cu ce scadenta. Banuiesc ca ati achitat deja beneficiarul biletului refuzat.
Pe viitor, daca depuneti banii dupa compensare, achitati furnizorul respectiv cu OP din aceeasi banca, asa puteti incerca sa anulati incidentul de plata, pentru ca demonstrati ca ati platit beneficiarul BO in aceeasi zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incident de plata-inregistrat corect in cip? MARIANAV MARIANAV Va rog pe cei care ati trecut prin asta sau cunosteti legislatia sa ma indrumati daca am dreptate acuzand banca ca a publicat eronat pe CIP firma la care este ... (vezi toată discuția)
Comercial-penal tuborgulet tuborgulet Buna ziua tuturor. Am eliberat un BO cu scadenta la data x Inainte cu doua zile am cerut prin telefon sa nu il introduca la scadenta promitand in schimb ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie client cu poprire pe cont si inregistrat la cip cu motiv major m0nique m0nique Am avut mai multe file CEC cu scadenta in decembrie 2012 pe care nu le-am introdus in circuitul bancar deoarece clientul care le-a emis ne-a informat ca i-a ... (vezi toată discuția)