avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Fila CEC fara disponibil in cont
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Fila CEC fara disponibil in cont

Am lasat o fila cec ca garantie unui colaborator iar acum ii datorez o suma de bani pe care nu o am...el m-a anuntat ca baga fila CEC pentru a isi recupera datoria. Daca eu nu am bani in cont care sunt consecintele?
Cel mai recent răspuns: ContSters185493 , utilizator 16:05, 26 Februarie 2013
consencintze....intrare in CIP , pentru incindente grave in banca !

mai nasol este daca ai avalizat in nume propriu acea fila.....poate in lamuresti sa nu bage cec-ul in banca , si ii oferi altul cu o alta scadentza , asta numai daca stii sigur ca vei avea sold disponibil.....sau... de plata cash , nu cred ca putem discuta !!!!
Emiterea unei file CEC fara disponibil in banca reprezinta infractiune si se pedepseste conform art. 84 din legea nr. 59/1934 cu amenda sau inchisoare.
Am lasat fila CEC ca o garantie fara a preciza vreo suma sau scadenta...e doar completat insa fara suma..Bani au fost in cont insa in perioada curenta nu prea.
Ultima modificare: Marți, 26 Februarie 2013
blecota, utilizator
La emiterea unei file CEC dumneavoastra trebuie sa va asigurati ca aveti disponibil in banca. Asa prevede legea. Cum ati procedat dumneavoastra nu este corect.
PAi aveam sume de bani in cont la vremea aceea dar acum nu mai am....Fila nu are o scadenta anume...

Alte discuții în legătură

Fila cec blecota blecota Daca am garantat cu o fila CEC pentru o colaborare si acum am o datorie la partener, in cazul in care baga fila CEC si eu n-am bani in cont....care e ... (vezi toată discuția)
B.o. garantie anca.m anca.m Buna ziua. Am o nelamurire. O cunostinta apropiata este administrator unic la un srl, obiect de activitate transporturi rutiere. Are o factura neachitata la un ... (vezi toată discuția)
Diferenta si asemanarea intre o fila cec si un bilet la ordin elena cailean elena cailean buna ziua. intrebarea mea este: ce asemanari si deosebiri sunt intre emiterea catre furnizori de file de cec, si cea de bilete la ordin. eu platesc ... (vezi toată discuția)