avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... CECURI GARANTIE
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

CECURI GARANTIE

Buna ziua,

Datorita crizei economice ma astept ca in curand sa nu mai reusasc sa tin pasul platilor si sa platesc cu intarzieri tot mai mari furnizorii. Totodata cei de la fisc m-au obisnuit cu popririle, acestea fiind odata la doua luni 'un cadou' trimis de ANAF. Prin urmare ma astept ca un numar de file CEC lasate garantie sa fie depuse de furnizori la un moment dat iar eu sa nu le pot plati. Care ar putea fi repercusiunile?
Cel mai recent răspuns: Ileana Schwarz , Avocat 11:59, 29 Ianuarie 2009
Consecintele neplatii cecurilor sunt ca se poate depune plangere penala impotriva dumneavoastra pentru savarsirea infractiunii de inselaciune. Ceea ce v-as sfatui sa faceti este sa va asigurati ca aveti suficiente dovezi ca ele au fost lasate garantie si ca partea cealalta stia ca la momentul respectiv nu aveasti disponibil in cont si astfel puteti avea sanse mari sa primiti neinceperea urmaririi penale.
Imposibilitate de plata...penalitati etc. la finante..

ar fi bine sa va ganditi serios la formularea unei cereri de deschidere a procedurii insolventei.la cererea debitorului.....ar putea fi un avantaj, ati putea colabora foarte bine cu /administratorul judiciar/lichidatorul, s-ar opri penalitatile, dobanzile...

am convingerea ca vor exista foarte multe dosare pe insolventa...si nu sunteti singurul care se confrunta cu aceasta problema.
cred ca multi nici nu realizeaza ca sistemul este profund afectat.NU vreau sa panichez pe nimeni dar trebuie sa fim constienti de ce se intampla in jurul nostru...

av. Ileana Schwarz

una e sa nu poti plati..si alta este sa nu vrei...sa privim corect lucrurile
Ultima modificare: Marți, 27 Ianuarie 2009
Ileana Schwarz, Avocat
Veti intra in incidente de plata bancara (in CIP) va rau platnic, nu veti mai putea obtine credite sau imprumuturi bancare, puteti si fiti cercetat de savarsirea infractiunii de inselaciune (art 215 alin 4 cod penal), iar creditorii pot sa porneasca procedura executarii silite sau sa formuleze cerere de deschidere a procedurii insolventei.
In ceea ce priveste latura penala, nu veti avea mici o problema,daca la data emiteri filei de CEC,aveati disponibil in cont.Se practica in lumea afacerilor,acest sistem,de a intirzia anumite plati catre diversi furnizori.Aici intevine in schimb buna credinta. Multi evita plingerea penala stiind ca oricind si in orice faza a procesului, achitarea si onorarea plati,inlatura raspunderea penala. Sunt si consecinte pentru acest gen de firme,persoane,-VOR FI EVITATI DE POTENTIALI CLIENTI-.
De acord cu dl .filitstelian..nu este vorba de inselaciune aici...la momentul emiterii filelor CEC exista acoperire in banca si nici nu ati retras imediat banii pt ca cei carora le-ati emis filele CEC sa nu mai poata incasa banii.

Alte discuții în legătură

File cec emise ContSters90283 ContSters90283 Buna ziua, Am 4 file cec emise si nu am acoperire la ele pentru ca firma a intrat in imposibilitate de plata ( faliment) iar asociatul meu a cerut in instanta ... (vezi toată discuția)
Proceduri file cec refuzate Cent Cent Buna ziua, Daca stie cineva, va rog mult sa imi explicati la ce sa ma astept din momentul in care o fila CEC depusa in banca nu a avut acoperire. Cunosc ... (vezi toată discuția)
Garantii Cent Cent Datorita crizei economice ma astept ca in curand sa nu mai reusasc sa tin pasul platilor si sa platesc cu intarzieri tot mai mari furnizorii. Totodata cei de ... (vezi toată discuția)