avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bilet la ordin refuzat incident major sau minor?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bilet la ordin refuzat incident major sau minor?

Am un bilet la ordin tip nou refuzat de banca din lipsa de numerar vreu sa stiu daca aceasta este un incident de plata minor sau major? biletul a fost introdus la scadenta si este avalizat de catre emitent suma este de 1500 lei.
multumesc
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 17:30, 29 Martie 2009
Conform REGULAMENTUL BÃNCII NAŢIONALE A ROMÂNIEI Nr. 3 din 13 mai 1996-actualizat privind organizarea şi funcţionarea la Banca Naţională a României a Centralei Incidentelor de Plăţi - art 13 alin 2 lit c) :
2. În cuprinsul prezentului regulament, termenul incidente de plăţi majore acoperă situaţiile:
..............
c) pentru BILET LA ORDIN:
- scontarea biletului la ordin fără existenţa în total/în parte a creanţei cedate în momentul cesiunii acestuia;
- bilet la ordin refuzat la plată din lipsă parţială de disponibil;
- bilet la ordin refuzat la plată din lipsă totală de disponibil;
- bilet la ordin fals.

de la banca miau spus ca este incident minor si ca respectivul poate emite in continuare bilete si cecuri.Este adevarat ? biletul a fost refuzat din lipsa de numerar si ceva "conflict de interese" dupa ce finantele i-au blocat contul
Este incident de plata major, dar cu bilet la ordin, nu cu CEC, asa ca emitentul nu intra in interdictie bancara si poate in continuare sa emita BO si CEC.
Grabiti-va sa-l executati, mai ales daca e si poprire de la finante pe firma respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul biletului la ordin 1712 1712 Ce masuri pot sa iau in cazul in care un bilet la ordin este refuzat de banca din urmatoare motive:lipsa totala disponibil,litigiu cu privire la dreptul de ... (vezi toată discuția)
Cec sau bo la vedere pneuros pneuros Poate ca un instrument de plata in acest caz bilet la ordin emis la vedere si refuzat la depunere, in termenul de depunere de un an, sa fie considerat la fel ... (vezi toată discuția)
Instrument garantie: cec sau bo avalizat ike ike Buna Desfasor activitati de comert si as vrea sa stiu ce instrument imi este mai folositor (CEC sau BO avalizat) pt recuperarea eventualelor creante de la ... (vezi toată discuția)