avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Refuzul biletului la ordin
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Refuzul biletului la ordin

Ce masuri pot sa iau in cazul in care un bilet la ordin este refuzat de banca din urmatoare motive:lipsa totala disponibil,litigiu cu privire la dreptul de proprietate,lipsa de mandat a semnatarului,
Cel mai recent răspuns: undercover , utilizator 01:41, 11 Decembrie 2008
Subiectul a fost larg dezbatut pe acest formum astfel ca daca veti cauta folosind rubrica speciala de pe prima pagina, veti afla raspunsurile solicitate.
Si eu am um bilet la ordin refuzat.Ceea ce poti face este sa contactezi un executor judecatoresc din orasul emitentului,sa-i faca poprire pe cont.Biletul la ordin in momentul scadentei devine titlu executoriu si nu mai este nevoie de proces pentru a i se efectua executarea silita.Daca emitentul in data eliberarii biletului la ordin nu avea acoperire in cont,poate fi cercetat pentru inselaciune.Cu refuzul de plata de la banca trb sa mergi la politia economica si sa-l dai in urmarire.Sfatul meu e ca pe viitor sa folosesti ca instrumente de plata fila CEC avalizata de banca sau bilet la ordin avalizat de banca.Oricum din pacate bancile nu ne prea apara interesele ca si clienti ai lor.
va puteti adresa executorului judecatoresc care sa le puna in executare. nu mai este nevoie de alte formalitati prealabile
Ultimele norme prevad ca in momentul completarii si inmanarii BO emitentul trebuie sa aiba in cont disponibilitati. Incercati pe cale amiabila sa rezolvati problema si daca nu se poate apelati la un executor judecatoresc. Procedura s-a simplificat in acest moment.
in primu rand te duci la judecatorie la registratura si il depui pentru a fi investit cu formula executorie , o sa ai nevoie de timbru judiciar si de taxa pe care o platesti la primarie. doar fila cec intra pe penal nu si biletu la ordin.
stiu multe cazuri cu bilete la ordin majoritatea dau tepe ca firmele deja sunt in faliment si nu mai ai ce sa recuperezi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Elemente bilet la ordin avalizat onuttza onuttza Mi s-a recomandat pt o mai mare siguranta a incasarii creantelor, sa utilizez drept garantie in cadrul contractelor comerciale de vanzari marfa, [b]bilete la ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin avalizat nicu6121 nicu6121 Am facturi iesi din termen.Daca introduc BO avalizat si nu este disponibil in cont in cat timp de la refuzul acestui se poate executa acesta si ce ... (vezi toată discuția)
Respingere investire bo MARIO79 MARIO79 Am cerut investirea cu formula executori a unui BO refuzat de banca deoarece semnatura de pe bilet nu corespunde cu specimenul de semnatura.Precizez ca ... (vezi toată discuția)