avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cec sau BO la vedere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cec sau BO la vedere

Poate ca un instrument de plata in acest caz bilet la ordin emis la vedere si refuzat la depunere, in termenul de depunere de un an, sa fie considerat la fel ca cecul care este tot un instrument de plata la vedere, si sa fie considerat inselaciune emiterea acestuia si nementinerea disponibilului pentru plata?
Cel mai recent răspuns: pneuros , utilizator 13:40, 13 Mai 2011
Nu. BO are statut juridic diferit de CEC, iar refuzul la plata al BO pe motiv de lipsa disponibil nu este categorisit ca infractiunea de inselaciune, ca la CEC.
S-a mai incercecat sesizarea parchetului pe aceasta tema, dar toate au primit NUP.
Faptul ca este la vedere nu obliga emitentul sa mentina disponibil in cont? Daca ar avea scadenta se intelege ca emitentul poate sa asigure disponibilul pentru acea data , dar fiind prezentabil la vedere eu zic ca emitentul trebuie sa mentina timp de un an suficient disponibil pentru plata.
Nu este asa, singura metoda de a va recupera banii este sa investiti BO cu titlu executoriu si sa solicitati unui executor recuperarea de la avalizator.
Este un tepar respectivul , scolit, nu lucreaza cu firma proprie , sia nu are nimic pe nume si nici pe firma are masini cumparate netranscrise , inainte a lucrat corect pe alta firma si ma facut sa am incredere in el si sa ii dau marfa mai multa , a tepuit foarte multe firme are o gramada de executari. Am executare pe rol dar merge foarte greu in romania.
astept si alte pareri , poate a avut cineva experienta

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin Claudiu.Grasu Claudiu.Grasu Am de ridicat un colet de la o firma de curierat rapid ... Pentru a ridica coletul trebuie sa platesc o suma de bani care ar trebuie sa ajunga la expeditorul ... (vezi toată discuția)
Refuzul biletului la ordin 1712 1712 Ce masuri pot sa iau in cazul in care un bilet la ordin este refuzat de banca din urmatoare motive:lipsa totala disponibil,litigiu cu privire la dreptul de ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin sau fila cec drept garantie smara_radu smara_radu Buna ziua, Va rog sa imi spuneti ce este mai sigur sa solicitam: fila CEC sau BO avalizat de administrator? Am inteles ca in cazul in care optam pentru CEC, ... (vezi toată discuția)