avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Bilet la Ordin sau Fila CEC drept garantie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Bilet la Ordin sau Fila CEC drept garantie

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti ce este mai sigur sa solicitam:
fila CEC sau BO avalizat de administrator?
Am inteles ca in cazul in care optam pentru CEC, este indicat sa incheiem un proces verbal de predare primire a filei si ca sa fim mai siguri trebuie verificat documentul in CIP (sa nu fie retras din circulatie, furat, etc.), CEC-urile spre deosebire de bilete avand un alt regim.

Multumesc si astept raspuns
Smaranda Iordache
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 20:57, 30 Decembrie 2011
CEC-ul avalizat de administrator este cel mai sigur.
avalizat e mai sigur pt. ca daca nu plateste societatea atunci ai dreptul sa-l executi pe administrator
cecul certificat, pentru ca banca va confirma pe cecul emis de titular existenta disponibilului in cont si blocheaza suma pana la plata efectiva a debitului sau pana la expirarea termenului de prescriptie.
Multumesc pentru raspuns. CEC-ul certificat are anumite particularitati? cine il certifica?
da , are particularitati si este certificat de catre banca emitenta a cecului.

Alte discuții în legătură

Elemente bilet la ordin avalizat onuttza onuttza Mi s-a recomandat pt o mai mare siguranta a incasarii creantelor, sa utilizez drept garantie in cadrul contractelor comerciale de vanzari marfa, [b]bilete la ... (vezi toată discuția)
Avalizare fila cec sau bilet la ordin mem123 mem123 Avalizarea filei cec sau a biletului la ordin constituie o garantie sau poate fi teapa ? (vezi toată discuția)
Bilet la ordin retras de la plata Zwigel Zwigel Am primit de la un partener de afaceri un BO avalizat in nume propriu - in calitate de administrator. L-am depus in banca spre incasare . Cum era firesc l-am ... (vezi toată discuția)