Se face conform Normei nr. 6 din 5.iun.2008 Monitorul Oficial, Partea I 509 7.iul.2008
pentru modificarea şi completarea Normelor-cadru ale Băncii Naţionale a României nr. 7/1994 privind comerţul făcut de societăţile bancare şi celelalte societăţi de credit, cu cecuri, pe baza Legii nr. 59/1934 asupra cecului, modificată prin Ordonanţa Guvernului nr. 11/1993, aprobată şi modificată prin Legea nr. 83/1994
În temeiul art. 27 alin. 1 din Legea nr. 59/1934, cu modificările şi completările ulterioare: Avalul se dă pe cec. El se exprimă prin cuvintele: "pentru aval" sau orice formă echivalentă; el este semnat de avalist. "Pct. 134. - Pentru a fi valabil, avalul trebuie să fie menţionat pe faţa cecului, prin înscrierea uneia dintre formulele «aval», «pentru aval» sau «pentru garanţie», urmată de semnătura avalistului sau a împuternicitului său."
"Pct. 137. - Avalul poate fi redactat de mână, cu pixul sau cu cerneală de culoare albastră ori neagră, chiar de către avalist sau de o altă persoană, dactilografiat sau imprimat, fără a afecta alte menţiuni aflate pe cec. În orice situaţie este însă obligatoriu ca formula de avalizare să fie urmată de semnătura olografă a avalistului."
Multumesc pentru informatii.
Pentru un bilet la ordin avalizat de banca emitentului am siguranta ca la termen imi incasez banii ? Practic ce garantie suplimentara imi aduce un BO avalizat fata de unul neavalizat ?
Un bilet la ordin avalizat de banca emitentului prezinta garantia bancii, cred ca avantajul este evident.
Va puteti interesa despre partener la banca dvs, cereti informatii despre el (CIP); din ce am inteles eu serviciul acesta este contra-cost.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.