avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale bo avalizat in nume personal
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

bo avalizat in nume personal

Buna ziua,
Va rog frumos sa-mi spuneti care este ordinea in care se executa un bilet la ordin avalizat de administrator. Este legal ca banca sa introduca biletul avalizat spre decontare direct din contul personal al avalistului? Nu trebuie in mod normal sa raspunda societatea si de abea apoi avalistul? Care este temeiul legal in aceasta situatie?
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: ContSters115121 , utilizator 17:48, 13 Aprilie 2010
Da, dar daca societatea este in lipsa de lichiditati in conturi la data la care s-a introdus spre decontare BO decizia bancii mi se pare legala.
mayam a scris:

Nu trebuie in mod normal sa raspunda societatea si de abea apoi avalistul? Care este temeiul legal in aceasta situatie?

Lege nr. 58/1934 asupra cambiei si biletului la ordin

Art. 106. - (...)
Sunt de asemenea aplicabile biletului la ordin dispozitiunile privitoare la aval (art. 33-35), in cazul prevazut de ultimul alineat al art. 34, daca avalul nu arata pentru cine a fost dat, el se socoteste dat pentru emitent.

Art. 35. - Avalistul este tinut in acelasi mod ca acela pentru care a garantat. (...)

Va multumesc mult pt. raspunsuri, mi-au fost de mare folos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bo avalizat anders anders Buna ziua. Fiind asociat intr-o societate comerciala am avalizat un bilet la ordin ca garantie pentru un credit luat de societate. Am cesionat partile sociale ... (vezi toată discuția)
Cerere executare silita Mihaela Enache Mihaela Enache Am fost la executorul judecatoresc sa depun o cerere de executare silita a unui bilet la ordin investit cu formula executorie. Suma e destul de mare si mi-a ... (vezi toată discuția)
Elemente bilet la ordin avalizat onuttza onuttza Mi s-a recomandat pt o mai mare siguranta a incasarii creantelor, sa utilizez drept garantie in cadrul contractelor comerciale de vanzari marfa, [b]bilete la ... (vezi toată discuția)