avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... BO in contractele de leasing
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

BO in contractele de leasing

Buna seara,
Am o intrebare in legatura cu Bo emise ca si garantie de neplata in contractele de leasing. In momentul incheierii contractului de leasing s-au emis si BO girate in favoarea bancii unde este finantata masina. Aceste BO sunt emise ca si garantie de neplata a ratelor, dar au scadenta 7 zile de la emiterea facturilor aceasta fiind si scadenta facturilor. Normele BNR vin si spun ca trebuie introduse in circuitul bancar cu min 10 zile inainte de scadenta, altfel BO pot fi refuzate la plata. Este legal ca aceste BO sa fie introduse in circuitul bancar inainte de emiterea facturii si inainte ca firma de leasing sa stie daca emitentul a platit cu OP sau nu, dar sa fie in termenul pus prin lege de BNR? Daca este introdus dupa acest termen mai poate fi folosit, in caz de refus din lipsa de disponibil, pentru investire. Mentionaz faptul ca in contractul de leasing scrie ca plata se face la termenele stabilite in contract prin OP, iar in caz de neplata se introduc BO.
Multumesc
Nu este legal, insa este o practica tot mai des intalnita si foarte convenabila firmelor de leasing...;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cec si bilete la ordin Cent Cent Un furnizor mi-a comunicat prin curier (fara sa semnez de primire) ca va folosi fila CEC garantie Marti 10.03.2009 cu suma de aferenta unui contract ce a avut ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin tras dupa perioada de valabilitate syncmaster syncmaster Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat.Am lasat garantie unui furnizor un BO scadent la data de 1.01.2012.Prima zi bancara a fost 4.01.2012.In aceasta ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin depus "gresit" marian230 marian230 Buna O intrebare..de procedura Am garantat cu BO o achizitie de marfa in valoare x. scadenta la o anumita data Intelegerea, din pacate doar verbala, a fost ... (vezi toată discuția)