avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... bilet la ordin tras dupa perioada de valabilitate
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

bilet la ordin tras dupa perioada de valabilitate

Buna ziua,

va rog sa ma ajutati cu un sfat.Am lasat garantie unui furnizor un BO scadent la data de 1.01.2012.Prima zi bancara a fost 4.01.2012.In aceasta zi am efectuat plata prin transfer bancar.Furnizorul a receptionat banii in cont in data de 5.01.2012 iar o zi mai tarziu, mai exact pe data de 6.01.2012 a introdus la banca BO lasat drept garantie.A ajuns la plata la banca mea in data de 9.01.2012 iar in data de 10.01.2012 a fost tras.Nu am avut suficiente fonduri in cont, ca urmare am fost raportat la CIP.Ce pot sa fac in continuare? am platit conform contractului, am factura emisa in data de 4.01.2012 pt plata efectuata.Cine a gresit in aceasta speta?

va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 11 Ianuarie 2012
syncmaster, utilizator
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 16:10, 11 Ianuarie 2012
Biletele la ordin nu se lasa garantie la un furmizor.Acestea se lasa in cazul unui leasing,credit etc conform unui contract.
In momentul in care ati platit trebuia sa mergeti la furnizor sa va recuperati BO.
Biletul la ordin trebuia lasat la furnizor pe baza unui proces verbal in care puteati specifica ca il lasati drept garantie pana la momentul efectuarii platii cu OP.
Pe acest furnizor l-ati anuntat ca ati efectuat plata cu OP?
Nu stiu daca a fost vorba de rea credinta din partea furnizorului-poate pana la momentul introducerii BO nu avea cunostinta de incasarea facturii emise de el.
Banii oricum trebuiau returnati ca sume necuvenite.
Faptul ca era scadent la data de 01.01.2012 nu are importanta,deoarece nu era zi bancara,iar anul acesta in mod exceptional a fost considerata si data de 3.01.2012,prin urmare prima zi bancara a fost 04.01.2012,banca nu a gresit cu nimic.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Ianuarie 2012
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
din cate stiu, BO cu data fixa trebuiesc depuse la banca inainte de data scadenteti si pot fi trase in data scadenteti sau in maxim 2 zile de la data aceasta.Da, i-am anuntat pe mail ca se efectueaza plata prin transfer bancar.Furnizorul mi-a emis si factura pe aceasta plata :)
Ultima modificare: Miercuri, 11 Ianuarie 2012
syncmaster, utilizator
Gasiti mai multe amanunte aici
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cip mirunicys mirunicys in luna noiembrie am avut un bilet la ordin scadent pe data de 27 .banii i-am depus la ora 12 ,dar biletul a fost tras de dimineata fara ca cineva sa ma anunte ... (vezi toată discuția)
Bo in contractele de leasing ofeliab ofeliab Buna seara, Am o intrebare in legatura cu Bo emise ca si garantie de neplata in contractele de leasing. In momentul incheierii contractului de leasing s-au ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin depus "gresit" marian230 marian230 Buna O intrebare..de procedura Am garantat cu BO o achizitie de marfa in valoare x. scadenta la o anumita data Intelegerea, din pacate doar verbala, a fost ... (vezi toată discuția)