avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Am urmatoarea situatie:
Prin anul 2009 am luat o masina de transport noua in leasing (pe societate comerciala) cu plata unui avans de 25%. Dupa cateva luni, aproximativ 6, nu am mai platit ratele de leasing din cauza dificultatilor financiare ale firmei. Dupa aproximativ alte 4 luni masina a fost ridicata de o firma de recuperari care avea contract cu firma de leasing. Pana aici toate bune. La scurt timp dupa ce a fost ridicata masina, activitatea societatii comerciale pe care s-a achizitionat leasingul a fost intrerupta cu documentele de rigoare.
Dupa aproape un an de le cele mentionate am primit prin posta un plic prin care suntem anuntati ca trebuie sa platim ratele restante plus penalitatile care toate la un loc fac aproape cat jumatate din valoarea de achizitie a masinii.(si mai scrie ceva de executare silita). Va rog frumos sa-mi spuneti daca ceea ce mi se intampla este grav, daca am sanse de scapare si ce ar trebui sa fac. Mentionez ca dupa ce a fost intrerupta activitatea firmei nu am mai avut nici o activitate comerciala conturile fiind inchise, nu au mai fost incasati bani nici de la datornici, la aceasta data firma are in continuare activitatea suspendata, nu are bunuri iar administratorii sunt angajati la alte societati.
Cel mai recent răspuns: ADIEXE , utilizator 19:38, 25 Ianuarie 2012
Executarea silita este o institutie prin care creditorul desfasoara demersuri de recuperare credit
In situatia mentionata se impune sa contactati executorul bancar/judecatoresc pentru a va lamuri despre situatia cu care va confruntati
De preferat in situatia mentionata sa formulati contestatie la executare,in cadrul careia instanta de judecata poate dispune suspendarea executarii silite conditionat de plata unei cautiuni
Totusi va rog frumos sa-mi spuneti daca in situatia in care demonstrez cu bilnt si celelalte documente ca firma nu mai are bunuri si nici resurse sa plateasca sumele respective (firma fiind in realitate pe minus cu suma destul de mare de bani) firma de leasing sau executorii judecatoresti se pot indrepta pentru recuperare catre mine ca persoana fizica sau mai precis daca firma a avut asociati catre asociati.
Multumesc!
Un expert contabil ar fi cel mai indicat sa justifice sumele ''umflate'' sau nu...in cea mai mare parte a situatiilor umflate, tocmai ca firma de leasing sa ramana si cu buzele unse si cu slanina in pod, cum conationalii dvs. se pricep de minune sa o faca(sa nu-i iubesti?)....Daca aveti firma srl, se vor limita la recuperarea debitelor din portofoliul firmei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita cosmin_horia cosmin_horia Buna ziua, Am o nelamurire legat de o executare silita, am avut un contract de leasing auto iar pe la inceputul anului 2011 am intampinat ceva probleme, in ... (vezi toată discuția)
Neplata rate leasing llmkff llmkff Buna ziua, Situatia mea ar fi urmatoarea. Am o mica firma de transport. Am luat in leasing cateva camioane. Din pacate, activitatea firmei a scazut drastic ... (vezi toată discuția)