avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita de buna voie
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita de buna voie

firma la care lucrez are(avea) o masina in leasing. in 2008 am ramas 3 rate restanta, am primit evident hartii amenintatoare, am platit , am ramas iar cu restanta de 1 luna ...in timp 2 luni si apoi 1 luna, etc.
Pe scurt azi primim ultima factura 5000 ron - DAR tot azi vine executorul judecatoresc cu reprezentantul firmei de recuperatori ai firmei de leasing al bancii... si ridica masina ! Fara nicio "citatie" anterioara, fara nici un telefon ("stiati ca aveti 3 rate", se spune, etc). Patronul in spune ca peste 15 zile achita integral masina!!! . Ii spunem ca daca ne anuntau o aduceam de buna voie...
Nu se accepta nimic, dati cheile sau spargem geamul si o luam pe platforma.

Intrebare: #-o Executorul judecatoresc are "etica profesionala" sau e un recuperator oarecare ? ( si apropos , am citit un articol din luna mai 2009 unde pe acocatnet.ro se vorbea de executarea silita si "aprobarea de catre un judector" la final se spunea ca executorul tre sa anunte partile cu privire la costuri ? )

Si a doua intrebare: Sunt eu nebun sau toata aceasta poveste nu e decat o "afacere" gen : X actionar firma Leasing ma combin cu Y firma "recuperare" si luam pt fiecare hartie trimisa "clientilor" 100-200ron, dar nu ne ajunge asa ca ne combinam cu Z executor judecatoresc si incasam 5000 ron pe client (daca tine) daca nu oricum ne-am combinat cu W care are un loc de depozitat masini si suntem destepti nu le-o facem decat "clientilor" care mai au putine rate #-o ( mai are rost sa pun semnul "?" ?)
Cel mai recent răspuns: Luisa Mitroi legalista.ro , Consilier juridic 23:30, 23 Ianuarie 2010
Din experienta mea, contractul de leasing prevede faptul ca, in cazul in care aveti un numar de rate neplatite, societatea de leasing are dreptul de a ridica bunul fara preaviz prin intermediul executorului, fara notificare si alte formalitati.
Fiecare dintre parti trebuie sa respecte prevederile contractuale si sa nu prejudicieze cealalta parte prin incalcarea lor. Din cate inteleg, ati incalcat in mod repetat obligatiile de plata. Notificati societatea de leasing, propuneti-i o intelegere prin care va obligati sa ii achitati sumele neachitate, sa suportati eventuale penalitati pentru intarzierile la plata si solicitati reintrarea in posesia autoturismului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Ianuarie 2010
Luisa Mitroi legalista.ro, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita sebyxvs sebyxvs Am urmatoarea situatie: Prin anul 2009 am luat o masina de transport noua in leasing (pe societate comerciala) cu plata unui avans de 25%. Dupa cateva luni, ... (vezi toată discuția)
Recuperare abuziva? otilia_me otilia_me Buna seara. Sunt utilizatorul unei masini luate in leasing de la Porche Leasing. Datorita unor rate restante, acestia au reziliat unilateral contractul si au ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract leasing AdelaidaC AdelaidaC In cazul in care nu se platesc doua rate de leasing, as dori sa stiu daca societatea de leasing in primul rand reziliaza contractul si apoi recupereaza ... (vezi toată discuția)