Salutare, uite as dorii sa va intreb in situatia in care eu as dorii sa cer imprumut unei rude sau prieten o suma in valoare de 4000 euro se poate realiza un contract de imprumut care sa fie avizat de un avocat? As avea nevoie de banii acestia deoarece am niste utilaje care le-as inchiria pentru suma de 2000 euro pe luna reparatiile ma costa undeva la 4000 euro nu detin acesti bani asa ca daca as dorii sa cer de la cineva imprumut as vrea sa asigur cumva acea persoana ca ma oblig sa ii inapoiez, in situatia in care as fii dispus sa dau 1000 euro pe luna timp de 12 luni pentru cei 4000 imprumutati s-ar putea realiza un act oficial in acest sens? In situatia in care nu inapoiez timp de 12 luni lunar cate 1000 euro sa fiu executat silit se pot transpune aceste detalii intr un contract in fata unui avocat sau ?Va multumesc
Va multumesc pentru raspuns am sa incerc inca o ultima data varianta amiabila daca nu atunci am sa merg mai departe momentan este inca angajat deci e bine de asemenea din discutiile de pe facebook el recunoaste ca a luat din banii firmei unde lucreaza si din suma pe care i am dat o eu ii pune inapoi inainte sa observe seful lui el lucrand in distributie si astfel incasand bani de la clienti dar inafara de ceea ce a recunoscut el pe facebook nu am alte dovezi dar vom vedea va multumesc inca odata.
Buna ziua. am imprumutat cuiva suma de 1500 lei acum cateva luni si refuza sa mii inapoieze acesta fiindu mi un amic cu care am stat in acelasi camin in timpul studentiei transferul a fost efectuat din contul meu de transferwise in contul lui personal la o banca romaneasca deci e titular cu mentiunea in comentariu de imprumut am mesajele pe facebook cand imi cere suma imi da contul lui personal respectiv cum imi confirma ca ia primit ma amana luna de luna sau ma ignora initial mia zis ca are nevoie pt cateva zile pana ii aproba banca imprumutul fiindca initial la respins si peste cateva zile i sa recomandat sa incerce fiindca atunci va avea un an lucrat la locul de munca si ii va da.In acest caz stiu ca sunt vinovat dar trecand peste asta ce ati face voi pentru a recupera banii si aproximativ care ar fii sansele reale ca dupa prezentarea a tot ce am in instanta sa chiar imi pot recupera prejudiciul va multumesc