avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna ziua. am imprumutat cuiva suma de 1500 lei acum ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna ziua. am imprumutat cuiva suma de 1500 lei acum cateva luni ...

Buna ziua. am imprumutat cuiva suma de 1500 lei acum cateva luni si refuza sa mii inapoieze acesta fiindu mi un amic cu care am stat in acelasi camin in timpul studentiei transferul a fost efectuat din contul meu de transferwise in contul lui personal la o banca romaneasca deci e titular cu mentiunea in comentariu de imprumut am mesajele pe facebook cand imi cere suma imi da contul lui personal respectiv cum imi confirma ca ia primit ma amana luna de luna sau ma ignora initial mia zis ca are nevoie pt cateva zile pana ii aproba banca imprumutul fiindca initial la respins si peste cateva zile i sa recomandat sa incerce fiindca atunci va avea un an lucrat la locul de munca si ii va da.In acest caz stiu ca sunt vinovat dar trecand peste asta ce ati face voi pentru a recupera banii si aproximativ care ar fii sansele reale ca dupa prezentarea a tot ce am in instanta sa chiar imi pot recupera prejudiciul va multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 09:21, 14 Ianuarie 2021
aveti sanse sa obtineti o hotarare favorabila pe care o puneti apoi in executare, ramane insa de vazut daca ii veti recupera, daca aveti din ce. Daca are salariu, e perfect.
Va multumesc pentru raspuns am sa incerc inca o ultima data varianta amiabila daca nu atunci am sa merg mai departe momentan este inca angajat deci e bine de asemenea din discutiile de pe facebook el recunoaste ca a luat din banii firmei unde lucreaza si din suma pe care i am dat o eu ii pune inapoi inainte sa observe seful lui el lucrand in distributie si astfel incasand bani de la clienti dar inafara de ceea ce a recunoscut el pe facebook nu am alte dovezi dar vom vedea va multumesc inca odata.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Ianuarie 2021
Sorin1919, utilizator
Puteti sa recuperati suma. Din ceea ce mentionati se pare ca aveti probe, mai ales ca ati trecut la referinta "imprumut". Trebuei sa discutati cu cineva de specialitate. Un prim pas ar fi notificarea debitorului, iar daca nu achita, formularea unei cereri de chemare in judecata.
Pentru chemarea in judecata , puteti utiliza procedura prevazuta la art.1026 si urmatoarele din Codul de procedura civila care se aplica cererilor a caror valoare nu depaseste 10.000 lei. Procedura este doar scrisa( se folosesc formulare aprobate prin Ord.Min.Just nr.359/C/2013 pe care le gasiti in CPC-ul Editurii Hamangiu cat si pe site-ul Portalul instantelor de judecata) cu exceptia cazului in care instanta considera necesara infatisarea partilor sau la cererea uneia din parti. Problema cea mai importanta in principal, este sa cunoasteti adresa corecta a datornicului dvs. pentru realizarea procedurii de citare si comunicare acte procedurale. Procedura nu implica costuri prea mari(taxa de timbru judiciar trebuie achitata)
Ultima modificare: Joi, 14 Ianuarie 2021
Mihail Cazacioc, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare datorie bani dezsia dezsia Inainte de demarare actiune in judecata,protest in fata locuintei si pe facebook pentru primirea baniilor inapoi de la o persoana fizica,este un acord scris de ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani necuveniti tudorsad tudorsad Buna ziua, o firma mi-a depus in contul personal o suma de bani. nu avea nici o obligatie fata de mine. Am convenit cu ei sa le dau inapoi esalonat, dar ... (vezi toată discuția)