avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare datorie bani
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare datorie bani

Inainte de demarare actiune in judecata,protest in fata locuintei si pe facebook pentru primirea baniilor inapoi de la o persoana fizica,este un acord scris de mana,conform legii60/1991 este legal,Multumesc.CU respect.
Cel mai recent răspuns: dezsia , utilizator 15:01, 6 Octombrie 2016
Din modul de redactare,topicul dv este greu de inteles
Nu este clar ce tangenta are o datorie de la persoana fizica cu disp Legea nr. 60 din 1991 privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice publicata in Monitorul Oficial nr. 192 din 25 septembrie 1991,care este utilizat drept temei legal pentru intocmirea unui acord scris de mana ?
Recuperarea debitului nu se obtine prin postare pe facebook
Creditorul=cel care a imprumutat poate sa desfasoare demersuri pentru recuperare bani initial prin notificarea persoanei imprumutate,ulterior eventual mediere si in ultima instanta prin instanta de judecata
|Protestul in fata locuintei pentru recuperare suma imprumutata,nu are garantia ca genereaza recuperarea sumei dar categoric va genera sanctiuni din partea autoritatilor=politie care vor constata ca protestul nu este autorizat
Multumesc,este un interes partial din partea persoanei de a restitui o parte din suma,calculata unilateral,scopul intrebarii este legal ce pot face,si de asemenea si alte persoane care sunt in situatie similara cu mine au de primit bani de la persoana ,inainte de mediator ?
Pentru a putea analiza sansele de reusita in eventuala actiune in instanta,precizati daca exista contract de imprumut incheiat intre parti
Cu ce documente puteti proba imprumutul? Daca nu aveti dovezi: contract imprumut, chitanta, transferuri bancare, martori, etc. slabe sanse sa va recuperati banii.
Act de mana refacut ultima ocazie in 2015,multumesc pentru efortul de a ajuta.

Alte discuții în legătură

Imprumut decapotabila decapotabila Buna ziua! Am imprumutat unei persoane 1000 de euro. Persoana respectiva nu mi-a inapoiat banii. In momentul in care i-am imprumutat am facut o copie xerox ... (vezi toată discuția)
Intrebare Poesia74 Poesia74 buna seara, Va rog sa imi spuneti, e posibil ca un ofiter de politie de la investigarea fraudelor, chipurile cine poate sti, sa sune de pe un numar de ... (vezi toată discuția)
Datorie MariaRt MariaRt Buna ziua, Am împrumutat anul trecut o suma de bani, ce trebuia sa o primesc in 2 luni. A trecut un an si nu s-a întâmplat nimic, Ba mai mult persoana in ... (vezi toată discuția)